Bad Piggies PC (Arvostelu)

Ilkeät possut ovat tuttuja Angry Birds-peleistä, joissa he varastavat lintujen munia. Heistä on tullutkin lintujen arkkivihollisia ja aina vihreät possut saavat köniinsä ja heidän rakennukset tuhotaan. Tällä kertaa linnut ja ritsa (jota kaikki possut pelkäävät) on heivattu pois valokeilasta. Valokeilaan astelee nimittäin possut, jotka rakentelevat ajoneuvoja!

Syyskuussa vuonna 2012 (myöhemmin PC:lle) ilmestynyt Bad Piggies on Rovion kehittämä rakennuspeli. Peli on siis Angry Birds-pelisrjan spin-off. 

Pelissä rakennellaan erilaisia ajoneuvoja, joiden avulla possu pitäisi saada maaliin. Apuvälineinä on monenlaisia tavaroita, mm. Cola-pullo (antaa todella paljon lisävauhtia, mutta kertakäyttöinen), sateenvarjo (esim. hidastaa putoamista aukinaisena) ja vieteri (kimmottaa). 
Jokaisessa tasossa pitää siis päästä maaliin. Maalissa pelaaja saa 1-3 tähteä, mikä onkin jo tuttu juttu Rovion pelejä pelanneelle. Tähtiä saa kun on onnistunut tekemään tason tavoitteet. Kaikissa tasoissa on 3 tavoitetta, eli yksi tähti yhdestä onnistuneesta tavoitteesta. Pisteitä pelissä ei ole.

Peli on mielestäni todella hauska. Hauskuutta nostaa todella paljon se, että pelissä ei ole vain yhtä oikeaa ratkaisua, vaan pelaaja saa todellakin käyttää mielikuvitusta tason läpäisemiseksi.
Possujen ilmeisiin on panostettu todella paljon. Irvistäviä, pelkääviä, iloisia ja säikähtäneitä possuja on hauska  katsella. Sikojen äänet on muuttunut paljonkin Angry Birds-peleihin verrattuna. Nyt ei sikojen suusta pääse pelkästään röhkimistä, vaan myös kimeä äänistä vinkunaa ja "whee!" huutoja. 
Monessa paikassa on arvosteltu hiukan negatiivisesti pelin musiikkia. En tiedä mistä tuollainen puhe on tullut, nimittäin musiikki on juuri sopivan hyvä tällaiseen peliin, eli pidän siitä.
Pelissä on mukana myös hiekkalaatikkomoodi, jossa pelaaja pääsee rakentelemaan paljon vapaammin. Siellä voi rakentaa vaikka kuuraketin, possutankin tai vaikka Star Warsista tutun AT-TE walkerin. 
Jos minulta kysyttäisiin, että kumpaa peliä pelaisin vaikka muutaman tunnin putkeen mieluummin; Angry Birdsiä vai Bad Piggiesiä, vastaisin rehellisesti Bad Piggies. Tämä on todella hyvä ajanviettopeli.
Kouluarvosana, jonka ilkeät vihreät possut saavat on 9.


Positiivista
+ Hauskaa rakentelua, jossa voi käyttää mielikuvitusta
+ Possujen ilmeet
+ Musiikki ja possujen vinkumiset


Negatiivista
- Pisteet olisi kiva lisäys, nimittäin sillä tavalla voisi kilpailla kavereiden kanssa. Kilpailumahdollisuutta kun ei     ole




Tässä vielä itse ottamiani kuvia pelistä (klikkaamalla tulee isommaksi). Laatu ei ole mitään parasta kun en (älynnyt) ottaa screenshotina. Pahoittelut siitä. Seuraavalla kerralla sitten sillä paremmalla tavalla:

  
T.N.T välivideo
Cola-raketti
Jonkinlainen Cola/Sateenvarjo mäkiauto












Naurattaako?
Lähellä mutta kuitenkin liian kaukana
"Whee!!!"
Ihan "ok" suoritus
                                                                                                       
    
Lopuksi pelin traileri:





Kuvat Peliajan itse ottamia








Kommentit