Jak 3 (Arvostelu)




Naughty Dogin kehittämä ja SCEA:n julkaisema Jak 3 ilmestyi kauppoihin joulukuussa vuonna 2004. Peli on  Jak & Daxter sarjan kolmas peli. Tätä peliä pystyy pelaamaan vain PlayStation 2 ja PS3 (PlayStation Store) konsoleilla.

Tarinan alussa Jak karkotetaan autiomaahan, jonka nimi on Wasteland. Syynä karkottamiseen on se, että häntä syytetään sodan syttymisestä, jota käydään Harvey Cityssä. Kaupungissa sotii kolme eri ryhmää, jotka kaikki tahtovat hallita sitä.
Jak löytää pian  itsensä Sparguksen kaupungista, jossa hän alkaa tekemään erilaisia tehtäviä. Taivaalta alkaa kuitenkin putoilemaan erilaisia Dark Maker-olioita (entisiä precursoreita, mutta he ovat muuttuneet Dark Econ takia) ja koko maailma on vaarassa. Jak lähteekin Harvey Cityyn tuhoamaan kyseisiä olentoja.
Mutta kuka onkaan liittoutunut Dark Makerien kanssa?

Jak 3 on mielenkiintoinen tasohyppelypeli, jossa on synkähkö tarina. Pelisarjaan ei tullut tämän pelin myötä paljoakaan muutoksia.
Autiomaassa Jak pääsee ajelemaan erilaisislla maastoautoilla, jotka on varustettu aseilla ja pommeilla. Ajaminen on hauskaa puuhaa, mutta siihen saattaa kyllästyä melko nopeasti, varsinkin kun ajotehtäviä tuntuu olevan melko useasti. Ajointoa pitää kuitenkin yllä uudet ajoneuvot, joita saa käyttöönsä tehtävien edetessä.
Ajamisessa on myös yksi huono puoli lisää, joka voi tuntua välillä rasittavalta; auto jää jumiin johonkin nurkkaukseen. Tätä ongelmaa ei saa muulla tavalla pois kuin aloittamalla kyseinen tehtävä uudestaan.

Pelissä joudut käyttämään myös paljon erilaisia aseita. Aseita on hiukan muutettu edelliseen Jak & Daxter peliin verrattuna: jokaisesta neljästä aseesta on kolme eri versiota. Eli kyllä kahdellatoista erilaisella aseella luulisi pärjäävän sotivia olentoja vastaan. Minä ainakin pidin Vulcan Fury nimisestä aseesta ja sen eri versioista. Sillä teki vihollisista reikäjuustoa...

Pidin myös pelin erilaisista minitehtävistä, esim. Pac-Manista matkittua rataa, jossa kulki Pac-Manin sijaan Daxterin pää.

Kuten 2:ssa, myös kolmosessa Jak voi muuttua Dark Jak -muotoon. Dark Jakina voi tuhota vihollisia Dark Econ voimalla. Peliin on tullut myös Dark Jakin lisäksi sen "vastakohta; Light Jak. Enkeliä muistuttavalla muodolla voit esim. lentää lyhyitä matkoja, hidastaa aikaa tai kehittää suojakuvun yllesi.

Kuten aikaisemmin kirjoitin, pelissä on synkkä tarina. Kuitenkin Jak 3:ssa oli paljon huumoria, varsinkin Daxter heitteli suustaan paljon erilaisia hauskoja lausahduksia
Tarina myös selventää todella paljon pelisarjan juonta.

Peli on mielestäni hyvä, joten suosittelen kokeilemaan. Kouluarvosanaksi annan hiukan alle kiitettävän eli 8+.

Positiivista:

+ Hieno tarina
+ Ajelu on hauskaa vähän aikaa
+ Aseet
+ Minitehtävät
+ Daxterin puheet
+ Helppo saada PS3:lla Platina-trophy, jos vain jaksaa kerätä kaikki Red Orbsit

Negatiivista:

- Autot voi jäädä jumiin
- Jatkuvat ajelutehtävät

Kommentit