Street Fighter X Mega Man (Arvostelu)


Kuten aiemmin kirjoitin , 17.12.2012 eli eilen julkaistiin aivan uusi ilmainen Mega Man-peli, joka on ilmainen. Pelissä on mukana myös Street Fighter-hahmoja, jotka toimivat pelin päävihollisina. Tämä tuntui alussa hiukan oudolta kun kuulin tästä yhdistämisestä, mutta nyt sanon että ei tässä pelissä mitään outoa ole.
Pelissä on myös mielenkiintoista se, että tätä peliä ei ole kehittänyt Capcom, vaan singaporelainen Mega Man-fani. Mutta minkälainen peli on? En ole pelannut peliä vielä läpi, mutta pystyn kuitenkin selittämään aika paljonkin kyseisestä teoksesta.

Street Fighter X Mega Man tuo pelisarjan takaisin alkuajoille. Tällä tarkoitan sitä, että peli on 8-bittinen.
Pelissä saa (kuten tavallista) valita tason kahdeksasta eri vaihtoehdosta. Vaihtoehdoissa näkyy lopussa olevan päävihollisen naama. Kuten aikaisemmin jo kirjoitinkin, "pääbossit" ovat Street Fighter-pelistä tuttuja.
Musiikki oli pelissä erinomaista. Tuollaista musiikkia pitäisi peleissä olla enemmänkin (ja 8-bittisiäkin voisi tulla edes jonkun verran lisää). Myös muut äänet olivat hyviä ja ne kuulostivat aivan alkuperäisiltä.
Päävalikko
Mega Manin perusliikkeet olivat myös mukana, eli hyppääminen, liukuminen ja Megabusterilla ampuminen. Megabusterin voimakkaammat laukaukset olivat myös pelissä.
Jokaisen loppuvastuksen jälkeen pelaaja saa uuden aseen. Itse en ole vielä näitä kokeillut, kun en ole vielä saanut loppuvastusta nujerrettua, vaikka idea niiden voittamisessa on ihan yksinkertainen; lähinnä hyppimistä ja ammuskelua.
Kaikista muista olen päässyt loppuvastukseen asti paitsi Dhalsim-tasossa...
Peliin oli myös kehitelty aivan uusia "rivivihollisia" ja kenttätaustoja.
Riviviholliset olivat hyvin keksittyjä, mutta välillä tuntui siltä, että ne menivät aika lujaa vauhtia eteenpäin.
Kenttätaustat näyttävät aika lailla samanlaisilta kuin alkuperäisissä, mutta niissä oli myös erittäin paljon eroja, jos niitä käydään vertailemaan.
Positiivista pelissä on myös se, että kaikissa kentissä oli hiukan erilaista toimintaa, esimerkiksi vaikka Rose-tasossa pääsee lentämään (ja sitähän ei voi muissa kentissä tehdä).

Peli on todella hauska ja sitä jaksaa pelata pidempääkin kyllästymättä. Kouluarvosanaksi tämä Mega Man-peli saa hiukan alle erinomaisen: 10-

Positiivista:

+ 8-bittinen Mega Man näyttää todella hienolta
+ Pelin musiikki
+ Eri kentissä erilaista toimintaa
+ Kahden eri pelin yhdistäminen
+ Uusia rivivihollisia, joissa on hyvä idea
+ Hauska
+ Haastava (välillä)


Negatiivista:

- Jotkut viholliset kulkivat todella nopeasti
- Liian haastava (välillä)

kuva


Pelin traileri:


(Jos peli kiinnostaa, niin voit ladata sen tästä linkistä: http://t.co/MARIyiPwb (huom! Käy lataamaan peliä suoraan, jos linkkiä painaa) . Peli on UK-versio ja vie muistia 36 MB:tä. Linkki on otettu Capcomin viralliselta nettisivulta.)



Kommentit