NHL 13 (Arvostelu)



Arvostelua pukkaa ja tänään vuoronsa saa EA Sportsin kehittämä ja EA Canadan tekemän NHL -pelisarjan uusin peli NHL 13. Kyseinen peli on julkaistu syyskuussa vuonna 2012 ja sitä pystyy pelaamaan PS3:lla ja Xbox 360:lla.

Edellisiin NHL -pelisarjan peleihin verrattuna NHL 13 tuo lätkäfaneille monia uusia hyviä uudistuksia, jotka pelaaja huomaa aivan varmasti. Todennäköisimmin ensimmäisenä pelaaja huomaa (ainakin minä) uuden luistelutyylin sekä huomattavasti paremman tekoäly pelaajan. 
Luistelu on nyt paljon hienomman näköistä ja todentuntuisempaa. Todentuntua tuo mm. pelattavan jääkiekkoilijan luistelu täydellä vauhdilla; mitä kauemmin luistelet täysiä, sitä nopeammin pelaaja väsyy ja hänen on vaikeampi tehdä käännöksiä. Itseäni ilahdutti myös pelaajien vauhti. Se ei enää ole luonnottoman nopeaa eli sellaista, että pelaaja luistelee laidasta laitaan parissa sekunnissa. Kiitokset tästä EA Sportsille.
Sitten mainitsemani parempi tekoäly pelaaja. Vastustajan pelaajat osaavat nyt ottaa koko kentän paremmin haltuun kaikilla tavoilla. Esimerkiksi jos olet hyökkäyspäässä, vastustajan pelaajat eivät ole koko ajan kiekollisen pelaajan kimpussa vaan ovat myös kiekottomien pelaajien edessä katkomassa syöttöjä. Tästä syystä syöttöjen teko on vaikeampaa edellisiin peleihin verrattuna, joten monet pelaajat voivat unohtaa saman tien todella pitkien syöttöjen tekemisen. Vastustajan maalivahtikin osaa ottaa huomioon kentän muut pelaajat, joten nyt mm. reboundista on vaikeampi tehdä maalia.

Monia varmasti kiinnostaa, onko tähän peliin tullut uusia uudistuksia eri pelimuotoihin. No, ei kaikkiin.
Be a GM -pelimuoto on pysynyt lähes samanlaisena jo usean vuoden ja sama juttu on myös Kausi -muodossa.
Be a Pro on taas saanut muutaman hyvän uudistuksen. Voit halutessasi vaatia oman joukkueesi seuranomistajalta vaihtoa uuteen seuraan tai voit lopettaa pelaajasi uran milloin haluat. Luistimien jättäminen naulakkoon on aika helppoa NHL 13:ssa, ainakin Be a Pro:ssa. Tästä muodosta tosin puuttuu asia, josta olen pistänyt EA:lle päin viestiäkin: tässä pelimuodossa pitäisi saada pelata myös muissa liigoissa kuin pelkästään NHL:ssä.
NHL 13 -pelissä on myös kaksi aivan uutta pelimuotoa. Ensimmäisenä mainittakoon. NHL Moments Live. Kyseisessä pelimuodossa voit valita jonkin oikeasti NHL kaudella tapahtuneen asian, jota yrität toistaa virtuaalisesti. Jos tämä onnistuu, niin saat palkinnoksi Puckseja, joita voit käyttää vaikka oman HUT -joukkueesi parantamiseen. 
GM Connected on pelin toinen uusi pelimuoto. Se on lähes täsmälleen samanlainen kuin Be a GM, paitsi että sitä pelataan vastakkain verkossa vaikka kavereiden kanssa.
Tuossa olikin suurimmat muutokset pelimuotojen suhteen. Mainittakoon kuitenkin vielä, että suosittelen kokeilemaan pelin Winter Classic -muotoa. Todella upean näköistä meininkiä.

Lämäri. Meneekö maaliin?

NHL 13 sisältää todella monta jääkiekkojoukkuetta ja liigaa, vaikka se ei siinä FIFAA päihitäkkään.
Peli sisältää yhteensä 11 liigaa sekä maajoukkueet ja Legenda -joukkueet. Liigoista mainittakoon vaikka NHL (tietysti mukana), SM-Liiga, AHL, Elitserien, 02 Extraliga ja WHL. 
Maajoukkueita on yhteensä 21 kappaletta, joissa mukana ovat menestyneimmät maajoukkueet. Ikävä kyllä pelissä millään maajoukkueella ei ole aitoja peliasuja.Tämä johtuu siitä, että NHL 13 ei ole saanut IIHF -lisenssiä. Tosin puvut kuitenkin näyttävät aika aidoilta aitoihin verrattuna.
Legenda -joukkueita on kolme kappaletta, jotka sisältävät aitoja legendapelaajia. Legendapelaajat ovat tässä pelissä Wayne Gretzky, Jari Kurri, Dominik Hasek, Doug Gilmour sekä naispelaajat Angela Ruggiero ja Hayley Wickenheiser (Naispelaajista tulikin mieleen, että nyt Be a Pro:ssa voi luoda naispelaajia). Legendoilla voi pelata myös Be a Legend -pelimuodossa, joka on aika samantyylinen kuin Be a Pro.

NHL 13 sisältää mm. SM-Liigan. Kuvassa joukkueet SaiPa  ja Jokerit

Elikkäs NHL 13 on lyhyesti sanottuna tähän mennessä paras änäri mitä on koskaan tehty. Pelissä on sopivan hyvät grafiikat jääkiekkopeliin ja pelitoimonnot ovat erittäin hyviä. Kaikenlisäksi luistelu ja tekoäly ovat parantuneet huimasti edellisiin peleihin verrattuna. NHL 13 saa arvosanaksi 10.

POSITIIVISTA:

+ Luistelu kaikella mahdollisella tavalla
+ Tekoälyn pelaaminen on parempaa kuin koskaan ennen
+ Be a Pro on parantunut paljon, vaikka ei läheskään niin täydelliseksi kuin mahdollista
+ Paljon liigoja ja joukkueita

NEGATIIVISTA

- Be a GM -pelimuotoon voisi tulla uusia muutoksia
- SM-Liigan kokoonpanoja voisi päivittää useammin (tämä mahdollista kun konsoli on kytketty verkkoon)



Pelin traileri:


Kuvat Peliajan itse ottamia





Kommentit