inFamous 2 (Arvostelu)




Mitä tapahtuu, kun maailmaa uhkaa taas Peto (The Beast), joka tuhoaa tieltään kirjaimellisesti kaiken? Tuhoa ja paljon, ellei sitten "sähkömies" Cole McGrath tee asialle jotain!

InFamous 2 on Sucker Punch Productionsin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin kesäkuussa 2011. InFamous 2:sta pystyy pelaamaan vain ja ainoastaan PlayStation 3 konsolilla.

*Seuraava teksti sisältää pieniä yksityiskohtia pelin tarinasta, mutta se ei kuitenkaan sisällä suuria spoilereita. 

Empire Cityssä (aikaisemmasta pelistä tuttu kaupunki) räjähtää jälleen kerran. Uusi kauhu Peto (The Beast) syntyy ja alkaa tuhoamaan kaiken, mikä vastaan tulee, mm. Empire Cityn. Cole McGrath, joka omistaa sähköisiä supervoimia, matkustaa ystävänsä Zeken kanssa kaupunkiin nimeltä New Marais. Siellä he miettivät keinoa tuhota tämä hirveä peto, ennenkuin se pääsee Colen luokse. Ongelmia ei tuota pelkästään Peto, vaan myös Bertrand niminen mies. Hän johtaa Militia-ryhmää, joka aikoo tuhota ja poistaa kaiken epänormaalin ja supervoimaisen asian New Maraisista ja totta kai he ovat ehkä liiankin kiinnostuneita Colesta ja hänen voimistaan. Colen matkaa häiritsee kaikenlisäksi vielä mutantoituneet hirviöt, jotka terrorisoivat kaupunkia monella tavalla. Saapa nähdä, kumpaa karmaa McGrath kerää enemmän, hyvää vai pahaa?

* Pienet juonipaljastukset päättyvät tähän




Elikkäs itse pelasin pelin läpi hyvällä karmalla, eli pahan karman lopusta minulla ei ole yhtään tietoa, ainoastaan pieniä veikkauksia.
Peli on kirjaimellisesti todella sähköinen ja sähköisyyttä lisää vielä pelin upeat grafiikat.
Pelattavan hahmon iskut ja liikkeet ovat todella hienon näköisiä. Peli on sinäänsä mielenkiintoinen myös tehtävien osalta. Tehtäviä ja sivutehtäviä on todella iso läjä, joita voi tehdä omassa haluamassaan järjestyksessä. Tekemistä siis riittää ja paljon, vaikka jotkin sivutehtävät alkavat muistuttamaan jo toisiaan liian paljon. Oikeastaan pelissä on paljon hauskaa tekemistä jo ilman mitään tehtäviä. Sähköjohdoilla grindaaminen yms. saattavat viedä aikaa todella paljon, kun sitä alkaa tekemään pelkästään huvin vuoksi.
Colen voimista vielä sen verran, että hahmo oppii aivan uusia voimia matkan edetessä. Colen nimittäin pitää valita kesken pelin, ottaako se jäävoimat vai tulivoimat. Kyllä, sähkön lisäksi vielä jompikumpi edellisistä. Täytyy sanoa, että nämä uudet voimat ovat myös todella hienon näköisiä. Kyllä minä ainakin tykkäsin heitellä jääpommeja, jotka jäädyttivät viholliset jääkimpaleiksi.



Vaikka pelissä onkin todella paljon positiivista, on siinä myös negatiivista.
Ensimmäisen kerran ärsyynnyin, kun Cole joutui Flood Towniin, joka on joutunut tulvan uhriksi. Kuten kaikki tietävät, tulvakaupungeissa on todella paljon vettä ja aivan varmasti kaikki tietävät, että sähkö ja vesi eivät sovi yhteen. Sähköinen Cole menettää elämää aina kun se osuu veteen, pahimmassa tapauksessa kuolee. Siellä oli sitten hauskaa hakkailla vihollisia siinä pelossa, että hahmo tippuu veteen ja joutuu aloittamaan tehtävän alusta.
Toinen ärsyttävä juttu oli se, että pelin lopussa joissakin vihollisporukoissa oli vihollisia, jotka olivat olleet aiemmin pelissä pomovastuksia. Vaikka myöhemmin pelissä nämä kyseiset hahmot saa nujerrettuakin nopeammin kuin aikaisemmin, olisin silti toivonut, että näihin porukoihin olisi voinut tehdä aivan omat hahmot. Tuntuu nimittäin todelta oudolta ajatella "Hei, tätä vastaanhan minulla oli boss battle, miksi se nyt on normiporukassa?".

Anyway, nyt täytyy sanoa, että inFamous 2:en loppu oli minun mielestäni yksi hienoimmista mitä peleissä on ollut. Loppu (hyvän karman) oli todella hieno ja samalla myös iloinen, mutta tietyllä tavalla taas surullinen (jääköön spoilaamatta, että miksi!). Itse ainakin jään odottelemaan seuraavaa inFamous -peliä, toivottavasti se jatkaa samaa rataa!

Kouluarvosanaksi inFamous 2 saa 9.

POSITIIVISTA:

+ Upeat grafiikat ja hahmon liikkeet
+ Paljon tehtäviä
+ Uudet voimat
+ Kivat välivideot
+ Loppu oli todella hieno
+ Grindaaminen

NEGATIIVISTA:

- Flood Town
- Pomot, joista tulee myöhemmin normaaleja vihollisia
- Jotkin tehtävät alkavat toistamaan itseään
- Myöhemmin tulevat isot jääsotilaat


Pelin traileri








Kommentit

  1. uskaltauduin nyt lukemaan tämän mahdollisten spoilaustenkin uhalla mutta onneksi mitään suurempaa ei paljastunut. itsellänikin tämä siis vielä pelattavissa jossain vaiheessa. ykkösen läpäisyn jälkeen pelasin tätä kakkosta testiksi ensimmäisen vartin verran ja ihan laatupeliltä vaikutti. laitan sitten (joskus hamassa tulevaisuudessa) omaakin arviota pelistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä ihan laatupeli on, joten Sonyn kannattaisi pitää kunnolla kiinni tästä pelisarjasta, etteivät he menetä yksinoikeuksia :D

      Poista

Lähetä kommentti