LittleBigPlanet 2 (Arvostelu)



LittleBigPlanet on yksi PlayStation 3:n parhaimmista tasohyppelypeleistä, mutta minkälainen on kyseisen pelin jatko-osa? Moni sanoisi todennäköisesti näin: "Jatkaa samaa kaavaa kuin edellinen, mutta sisältää todella paljon uutta".

LittleBigPlanet 2:en on kehittänyt edellisestä pelistäkin tuttu Media Molecule ja julkaisijana on toiminut Sony Computer Entertainment. Euroopassa peli julkaistiin tammikuussa vuonna 2011 ja peliä pystyy pelaamaan ainoastaan PlayStation 3:lla.

Pelin tarinassa pelaaja ohjaa Säkkipojua -tai tyttöä (Sackboy, Sackgirl tai Sackperson), joka liittyy Allianssiin. Syynä tähän on se, että hän ja muut maailman hahmot tahtovat voittaa Negatiivitronin ja hänen suunnitelmat. Negatiivitronilla on nimittäin vain pahat mielessä; hän tahtoo tuhota kaiken luovuuden koko maailmasta. Kukas muu tähän hommaan sopisikaan kuin Sackboy!

Kuten aikaisemmin mainitsin, peli sisältää todella paljon uutta. Varsinkin käytettävien tavaroiden määrä on laajentunut todella paljon edelliseen peliin verrattuna. Näistä esimerkkinä vaikka päähän laitettava kypärä, joka ampuu vettä, kiipeilykoukku ja voimaa antavat hanskat.
Jo näiden esineiden tulo LittleBigPlanet 2:een tuo paljon uutta pelimekaniikkaa peliin mukaan.
Vaikka jo nuo edelliset asiat tekivät minuun vaikutuksen, niin yksi lisäys nosti LBP:n aivan uudelle tasolle ja naurut herkälle; mekaaniset eläimet, joilla voi ratsastaa.
Varsinkin korkealle ja seinille pomppiva jänis ja nopeasti juokseva ja liikkuva hamsteri aiheuttivat todella hauskan pelaamisen. Oikeastaan kyseisten otusten ulkonäkö ja liikkuminen olivat jo pelkästään hauskaa katseltavaa.                                                                                                                                           Yksi iso muutos pelissä oli myös se, että kentissä liikkui pieniä säkkibotteja, jotka auttoivat Sackboyta joissain asioissa, kuten ovien avaamisissa yms.     LBP 2:n kentät ovat hienoja kuten edellisessä osassakin. Ainoastaan yksi asia hiukan ärsyttää minua; joidenkin seinin ulkonäkö, joka on ehkä liian Sci-fimäinen. Pieniä juttuja nuo ovat, mutta minä kuitenkin pidän LBP:stä juuri sen yksinkertaisuuden ja hienon toteutuksen takia. No, antaa olla.
LittleBigPlanet 2 -pelissä on nyt myös mukana monelle pelaajalle tarkoitettuja minipelejä. Ne olivat aika iso yllätys ainakin minulle. Monilla kävi varmasti mielessä edellisiä lauseita lukiessaan se, että olihan aivan ensimmäisessä LBP:ssä myös mukana minipelejä. Kyllä, olette aivan oikeassa, mutta ne eivät sovellu yhtä hyvin moninpeliksi kuten LBP 2:en minipelit, vai mitä? Moni näistä peleistä toi kyllä mieleen Buzz! Apinarieha ja Buzz! Monsterimania pelien tehtävät, lieköhän inspiraatioita saatu näistä peleistä?
Omien kenttien tekeminen on pysynyt pelissä lähes samana. Suurin ero taitaa ollakin se, että tässä uudemmassa pelissä on niitä käytettäviä tavaroita paljon enemmän. Eli jos mielikuvitus jyllää ja tahdot tehdä omia kenttiä/maailmoja, niin suosittelen LittleBigPlanet 2 -peliä juuri sinulle.

LittleBigPlanet 2 on yksi parhaimmista PS3:lle tehdyistä tasohyppelypeleistä. Mielikuvitusta on käytetty eri tasoissa ja pelattavuus on hyvää. Mielikuvituksen maailma saa arvosanakseen kiitettävän eli numero 9.

POSITIIVISTA:

+ Paljon uusia käytettäviä tavaroita
+ Hauskat mekaaniset eläimet
+ Tasot upeita
+ Minitehtävät
+ Omien kenttien teko on nyt paljon laajempaa
+ Paljon keräiltävää

NEGATIIVISTA:

- Sci-Fimäiset seinät häiritsivät ainakin minua
- Helppo pelin läpäiseminen
- Helpohko loppuvastus
- Jotkin keräiltävät liian vaikeita löytää 


Pelin traileri








Kuvat ovat LittleBigPlanetin omilta sivuilta.



Kommentit