Super Scribblenauts (Arvostelu)



Aikaisempi Scribblenauts häikäisi pelaajien silmiä loistavalla mielikuvituksen käytöllä. Mitäs Super Scribblenauts sitten teki? Se häikäisi pelaajan aivan uudelle tasolle mielikuvituksen maailmassa!

Super Scribblenauts on 5th Cellin ja Warnen Bros. Interactive Entertainmentin julkaisema peli, joka tuli maailman markkinoille syyskuussa 2010. Peli on tehty vain Nintendo DS:lle.

Kuten pelin edeltäjässäkin päähahmona pyörii Maxwell niminen poika. Maxwell on erikoinen poika, nimittäin hän omistaa kirjoitusvihkon, joka tuo kaiken kirjoittamansa peliin mukaan. Tällä kertaa pelaajan ei tarvitse kirjoittaa pelkästään substantiiveja, vaan hän voi elävöittää niitä adjektiiveilla! Ja tämä kaikki on mahdollista myös suomen kielellä! Eikö kuulostakin mielenkiintoiselta?
Lentävä vaaleanpunainen virtahepo?! Okei....
Jättikana!

Pelin ideana on lyhyesti sanottuna läpäistä erilaisia tehtäviä substantiiveja ja adjektiiveja käyttäen. Esimerkki tyypillisestä Scribblenauts tehtävästä: Auta miestä pääsemään vuoren huipulle turvallisesti.
Tässä onkin miettimistä, koska sen voi toteuttaa monella eri tavalla: Antamalla miehelle lentoreppu, viemällä hänet sinne lentokoneen avulla, viemällä hänet sinne pinkillä virtahevolla joka osaa lentää, pistämällä miehen alle supertehokkaan trampoliinin tai vaikkapa siirtämällä hänet sinne teleportilla. Tehtävän suorittamiseen voi olla satoja erilaisia vaihtoehtoja ja vain pelaajan mielikuvitus on rajana (olen tainnut käyttää samaa lausetta myös LittleBigPlanet 2:sen arvostelussa, tuli nimittäin hetkellinen deja vu tuota lausetta kirjoittaessa).
Jos tehtävät ei kiinnosta, niin peli sopii varsinkin nyt hyvin pelleilyyn adjektiivien tultua peliin mukaan. Radioaktiivisia jäniksiä, jättimäisiä lihansyöjäkanoja, lentäviä kylpyammeita, kolossaalisen kokoisia violetteja vompatteja, nälkäisiä seinäkelloja, alieneita, jotka popsivat jäädyttäviä chilejä... Pelleilyä todellakin riittää!

Vaikka Super Scribblenautsin idea on huippulaadukasta, niin se ei todellakaan tarkoita sitä, että se olisi aivan täydellinen.
Monet tehtävät pelissä ovat sellaisia, että niissä ei pääse käyttämään sitä kuuluisaa mielikuvitusta tarpeeksi. Jos vastaan tulee tehtävä, jossa tytölle pitää antaa juomaa, niin vaatiiko se paljoa aivonystyröitä pelaajalta (no, testaapahan peli samalla sanavarastoa)? Enpä usko, ja harmikseni joudun kertomaan, että samankaltaisia tehtäviä tulee pelissä vastaan ehkä turhankin usein. Onneksi Super Scribblenautsista löytyy myös todella haastavia missioneita, joissa aivot voivat mennä monesti jopa jumiin vaihtoehtoja miettiessä. 
Mitäs peliä täällä jonotetaan?


Yksi hieno mainittava parannus edeltäjäänsä verrattuna oli se, että pelattavaa hahmoa pystyy nyt myös ohjaamaan Nintendon ristiohjaimella, eikä pelkästään kosketusnäytöllä stylus kynää apuna käyttäen. Hahmolla liikkuminen helpottui toden teolla, eikä enää tarvitse säheltää styluksen kanssa.

Vaikka Super Scribblenautsista olisi saanut paljon enemmän irti, niin se on kaikesta huolimatta yksi Nintendon pelien parhaimmistoa, joka ansaitsee kumarruksen ja hatun noston pelaajalta. Omaperäinen Super Scribblenauts saa kouluarvosanakseen melkein täydellisen eli 9+.


POSITIIVISTA:

+ Mielikuvituksen ja luovuuden huvipuisto
+ Paljon tehtäviä
+ Ristiohjaimella ohjaaminen
+ Puuhaa riittää
+ Adjektiivit elävöittävät todella paljon

NEGATIIVISTA:

- Liian helpot tehtävät
- Samankaltaisia tehtäviä liiankin usein
- Jotkin adjektiivit eivät vaikuta joihinkin esineiseen oikein mitenkään


Ja tässä kaksi kuvaamani gameplay videota. Kuvanlaatu ei ole sitä kaikkein parasta, mutta pitää kuitenkin muistaa että DS:stä on todella vaikea ottaa videonkaappausta, jos se edes on mahdollista.

Ensimmäisessä videossa adjektiivit ovat tärkeässä osassa ja toisessa videossa pitää etsiä starite (ja hieno mario tausta siinä on!).






Kuvat Peliajan itse ottamia









Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kyseinen peli löytyy ainakin CDON.fi -nettikaupasta ja varmasti myös monesta muustakin kaupasta :D

      Poista

Lähetä kommentti