NHL 14 Live The Life -pelimuodosta tietoa



EA Sports on nyt paljastanut lisää tietoa Be A Pro:sta joka on saanut aivan uuden ilmeen, kun nimikin vaihtui Live The Life -pelimuodoksi.

Tietoa paljastettiin varsinkin siitä, miten haastattelut ja joukkuekavereiden kanssa olemiset vaikuttavat pelaajasi uraan.

Klikkaa isommaksi


Yllä oleva kuva on esimerkki perinteisestä haastattelusta. Toimittaja kysäisee kysymyksen, ja pelaajan täytyy valita haluamansa vastaus. Jokaisella vastauksella on jonkinlainen vaikutus joko faneihin, joukkuekavereihin, joukkueen johtoon tai omaan perheeseen. Kuten arvata saattaa, vaikutuksia on kolmenlaisia: Positiivisia, negatiivisia ja sitten siltä väliltä. Haastatteluja voi tulla ennen varaustilaisuutta (vastauksilla voi vielä vaikuttaa omaan varausnumeroon!), ennen peliä, pelin jälkeen sekä media voi kysyä sinun mielipidettä joukkueen uudesta pelaajasta tai kenties jonkin pelaajan lähdöstä. Haastatteluja voi tulla vaikka mistä!

Klikkaa isommaksi

Nyt yläpuolella oleva kuva selittää joukkuekavereiden kanssa olemista vapaa-ajalla. Jälleen kerran pelaajan täytyy valita haluamansa vaihtoehto ja jälleen kerran päätös voi vaikuttaa johonkin jo aikaisemmin mainitsemiini asioihin. Tämän kaltaiset päätökset eivät pelkästään saata vaikuttaa suhteisiin, vaan myös pelaajan taitoihin, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. 

Klikkaa isommaksi

EA Sports on selvästi ottanut huomioon monia eri asioita. Valinnat voivat vaikuttaa pelaajaan monella eri tavalla ja tässä onkin se idea: Tähtipelaajaksi nouseminen tarvitsee myös muutakin kuin tilastoja, nimittäin positiivisia ajatuksia muiden ihmisten silmissä sekä hyvät suhteet.

Klikkaa isommaksi

Yllä oleva kuva taas selittää, minkälaiset suhteet sinulla on faneihin, joukkuekavereihin, joukkueen johtoon ja perheeseen. Kuten kuvassa näkyy, jokaisen kohdalla on palkit, joissa on sininen ja punainen puoli. Värit kertovat, onko suhde hyvä (sininen) vai huono (punainen). Paras mahdollinen positiivinen tulos yhden palkin osalta on + 100 ja huonoin mahdollinen tulos yhden palkin kohdalla on - 100.

Jokainen neljästä palkista vaikuttaa johonkin asiaan, joista EA Sports on myös kertonut:

Fanit: Jos pelaajalla on hyvä suhde faneihin, niin fanit ottavat sinut huomioon paremmin kentällä ja jos suhde on todella hyvä, niin pelaaja ei voi olla huomaamatta kameroiden salamoita kun hän koskee kiekkoa.
Kaikilla pelaajilla ei kuitenkaan natsaa fanien kanssa, joten jos suhteet faneihin on huonot, niin pelaaja joutuu helpommin vaihtolistalle. Sitten vain uutta joukkuetta etsimään...

Joukkuekaverit: Joukkueen muut pelaajat ovat tärkeä osa joukkuetta, koska onhan jääkiekko sentään tiimipeliä. Jos pelaajalla on hyvä suhde muihin joukkueen pelaajiin, niin pelaajalla on parempi mahdollisuus päästä joukkueen kapteeniksi (tähän vaikuttaa myös ikä, taidot sekä joukkueen johto).
Jos pelaajalla ei kuitenkaan mene hyvin muiden joukkueen pelaajien kanssa, niin suhteet kärsivät ja jos suhteet ovat huonot, niin esimerkiksi kentällä muut pelaajat eivät välttämättä syötä sinulle niin usein vaikka pyytäisitkin sitä.

Joukkueen johto: On hyvä olla hyvä suhde joukkueen johtoon, nimittäin jos johtoon on hyvä suhde, on paljon paremmat mahdollisuudet päässä (ja pysyä) NHL:ssä. Jos sinulla kaiken lisäksi on hyvät suhteet myös joukkuekavereihin, pelaaja voi saada paitaansa kirjaimen "C", eli hän saattaa päässä kapteeniksi!
Toisaalta eihän aina voi mennä hyvin johdon kanssa, eli jos suhteet ovat huonot, niin pelajaalla on huonommat mahdollisuudet pysyä NHL:ssä ja myös uuden seuran etsintä saattaa olla lähellä...

Perhe: Perheestä ei ole sanottu paljoa. Kuitenkin tämä on sanottu, että jos suhteet ovat positiiviset niin pelaajalla menee paremmin asiat kentällä ja jos suhteet ovat huonot niin huonosti voi mennä kentälläkin (tämä asia taitaa vaikuttaa pelaajan taitoihin? Tästä en tiedä vielä tarkemmin mitään).

Mielestäni tämä pelimuoto on todella mielenkiintoinen urheilupelien historiassa. Be a Pro - pelimuodon tyylisiä asioita on ollut vaikka kuinka kauan, mutta niihinkin on aina vaikuttanut vain omat tilastot. Live The Lifessä tämä uralla eteneminen on viety aivan uudelle tasolle. Innolla odottelen, että pääsen kokeilemaan tätä pelimuotoa ja myös sitä odotellessa, miten tätä pelimuotoa parannellaan tulevina vuosina.


Kommentit