Vuoden 2013 parhaat pelit (Kunniamaininnat)




Vuosi 2013 alkaa olemaan pikkuhiljaa paketissa ja on aika ruveta viettämään joulua ja sen jälkeen sitten uutta vuotta. Vuosi 2014 kolkuttelee siis ovea, mutta nyt olisi hyvä aika antaa kunnianosoitukset vuoden 2013 parhaille peleille. Kunniamaininnan saaneen pelin ei ole tarvinnut ilmestyä tänä vuonna, vaan sen on pitänyt olla minulle uusi tuttavuus ja minun on pitänyt pelata sitä ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Siinä oli siis kriteerit, joten pistetään kunniamaininnat kehiin!


Vuoden 2013 Game of the Year
Batman: Arkham City

Kyseisen pelin mainitseminen vuoden parhaaksi peliksi ei ollut minulle todellakaan ongelma. Batman: Arkham City on todellakin erinomainen peli tarinallaan että pelattavuudellaan. Tekemistä pelissä riittää ja peliä jaksaa pelata kerta toisensa jälkeen. Arkham City on mielestäni peli, jota jokaisen pelaajan tulisi kokeilla jossain vaiheessa. Huippusuoritus Rocksteady Studiolta! 


Vuoden 2013 Game of the Year (kyseisenä vuonna ilmestyneistä)
Batman: Arkham Origins

Täytyy myöntää, että tämäkin oli aika selvä tapaus voittajaksi tähän kategoriaan. Pidän Arkham-pelien meiningistä ja sitä tarjosi myös vuoden 2013 Arkham-uutuus Batman: Arkham Origins. Vaikka peli ei ole yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, niin silti se jaksaa innostaa. Mukanahan on myös ensimmäistä kertaa Online-pelimuoto, joka oli aika kiva yllätys kaikinpuolin. Eli jos Batman kiinnostaa, niin testatkaa tätä peliä.

Vuoden 2013 Sporttipeli
NHL 14

Tänä vuonna tuli pelattua moniakin urheilupelejä, mutta voiton vie selvästi NHL 14, jonka parissa olen viettänyt eniten aikaa ja mielestäni muutenkin aivan huippu urheilupeli. NHL 14 tuo pelaajan käsiin erittäin hyvää virtuaalikiekkoa, jota jaksaa mätkiä yksinään, kaverin kanssa taikka Onlinessa jotain tuntematonta henkilöä vastaan. Kyseinen peli toi mukanaan myös monia uudistuksia edeltäjiinsä verrattuna, eli jos jääkiekkopeli kiinnostaa, niin hankkikaa ihmeessä NHL 14. Se on tällä hetkellä paras virtuaalilätkäpeli, mitä kaupoista voi saada.

Vuoden 2013 Loikintapeli
Guacamelee!

Vuoden tasohyppelypelin valinta olikin hiukan vaikeampi, koska tänä vuonna tuli pelattua monia erittäin hyvä tasohyppelypelejä, joista mainittakoon vaikka Trine ja Giana Sisters: Twisted Dreams. Kuitenkin vuoden tasohyppelypeliksi valitsin Guacamelee! -pelin, joka on myös kaikinpuolin loistava ja pelistä löytyy myös paljon erittäin hyvää huumoria. Peli on yksinkertaisesti hauska ja sitä jaksaa pelata.

Vuoden 2013 Strategiapeli
XCOM: Enemy Unknown

Tämä kategoria taas oli aika helppo. Itse pidän todella paljon strategiapeleistä ja varsinkin tämän pelin pelaaminen oli erittäin mahtavaa. Kyseessä on siis XCOM: Enemy Unknown, joka olisi ihan hyvin voinut olla tuossa Game of The Year-osiossa, ellen olisi pelannut Arkham Citya. XCOM on haastava ja erittäin loistava strategiapeli, jonka vaikeus perustuu periaatteessa siihen, että olet yksinkertaisesti vain suunnitellut taktiikkasi huonosti. Todella mahtava peli ja kyseinen teos menee helposti minun suosikkipeleihin. Kaupoissa oleva XCOM: Enemy Within menee myös varmasti ostoon jossain vaiheessa. Testatkaa tätä strategiaa ihmiset, se on vaivan arvoista (vaikka XCOM ei kaikille sovikaan...)!

Vuoden 2013 Kaahailupeli
WipEout 2048

Vuoden ajopelin valitseminen oli taas vähän vaikeampi homma, mutta päädyin antamaan kyseisen kunniamaininnan PS Vitan WipEout 2048 -pelille. Kyseinen peli on vauhdikas ja todella mukava, eikä siihen kyllästynyt helposti. Graafisestikin peli oli todella mahtava, koska en uskonut, että käsikonsille olisi mahdollista saada edes noin hyvää grafiikkaa (ainakaan tässä vaiheessa). Grafiikka ei kuitenkaan ole minulle syy valita pelejä, vaan pelattavuus ja sen WipEout 2048 hoiti hyvin. Onnea WipEout 2048, olet minun vuoden 2013 kaahailupeli!

Vuoden 2013 Turpaanmättämispeli
Tekken 6

Tappelupelejä en tänävuonna paljoa pelannut, mutta kahta aivan loistavaa mätkintäpeliä pelasin ja ne ovat Tekken 6 ja PlayStation All-Stars Battle Royale. Kunniamainnan näistä kahdesta saa Tekken 6, koska se on lähimpänä sellaista taistelupeli-tyyliä, josta itse pidän. Pelissä on ihan hyvä tarina ja fightit ovat toimivia. Eihän siihen muuta tarvitakaan, jos haluaa hyvän fighter-pelin?

Vuoden 2013 RPG-peli
Demon's Souls

RPG-pelejä en myöskään pelannut paljoa tänä vuonna, mutta suosikki tältä vuodelta kuitenkin löytyy. Kyseessä on siis yksi pelimaailman vaikeimmista peleistä (ainakin pidetään) eli Demon's Souls. Tätäkin peliä tuli pelattua aika paljonkin, mutta pirun vaikea se on, siitä ei pääse mihinkään! Suosittelen kokeilemaan, jos vaikeus ja RPG-pelit kiinnostaa!

Vuoden 2013 First Person-peli
Battlefield 3

Itse tykkään pelata First Person-pelejä, mutta sotapelit eivät tosiaan ole minun juttuni, mutta ainoa poikkeus on Battlefield 3. Tykkään kyseisestä pelistä, koska se on todella hienosti toteutettu ja siinä on erittäin hyvä tunnelma. Online-pelimuoto on myös tehty hyvin. En kuitenkaan ole tässä pelissä hyvä, mutta silti löydän itseni tämän pelin äärestä silloin tällöin. Eli jotain tässä pelissä on, mikä hiukan koukuttaa pelaamaan.

Vuoden 2013 Online-peli
World of Tanks

Vuoden parhaana Online-pelinä toimi tänävuonna World of Tanks, joka toi tietokoneelle toiminnallista strategiaa. Itsekin innostuin pelistä ja senpä takia pistin pelin lataukseen. Siitä se sitten lähti. Tankkeja on tullut ammuttua ja telaketjuja kulutettua. Kyseessä on aika yksinkertainen peli ja kaikenlisäksi ilmainen, eli kokeilkaa ihmiset!

Vuoden 2013 Käsikonsolipeli
Super Scribblenauts

Super Scribblenauts on selvästi minun mielestäni tämän vuoden paras käsikonsolipeli. Erittäin harvassa pelissä saa käyttää niin paljon mielikuvitusta kuin tässä teoksessa. Voit pistää kenttään vaikka punaisen lentävän minikokoisen elefantin, jolla on päässään silinterihattu, jos niin haluat. Kaikki on mahdollista, joten senpä takia Super Scribblenauts on ansainnut tämän tittelin. 

Vuoden 2013 Lautapeli
Metal Gear Solid: Risk

Metal Gear Solid: Risk on erittäin hyvä lautapeli, jossa strategia on todellakin isossa asemassa. Peli kun ei loppujen lopuksi pääty sen perusteella, kummalla on ollut parempi tuuri vaan sillä perusteella, kuka on taktikoinut parhaiten. Senpä takia kyseinen lautapeli on minun mielestäni vuoden 2013 paras lautapeli.




Siinä oli Peliajan kunniamaininnat tältä vuodelta. Kyseisiä teoksia suosittelen kaikille, eli jos sinulla on mahdollisuus testata kyseisiä pelejä, niin testatkaa.
Vuosi 2013 oli aika hurja pelien suhteen ja jopa konsolien osalta, koska tänävuonna saatiin kunnolla nextgen-käyntiin, kun PlayStation 4 ja Xbox One rantautuivat kauppoihin. Vuotta 2014 odotan innolla, koska nyt sieltä voi tulla aivan mitä tahansa mille konsolille tahansa. Tuleeko ensi vuodesta sitten kovempi pelivuosi kuin nykyisestä? Siitä en tiedä, mutta kova vuosi sieltä kuitenkin tulee.


Kommentit