PlanetSide 2 PS4-versio (Ennakko)






PlanetSide 2 on DayBreak Game Companyn kehittämä Free-To-play MMO -peli, joka on julkaistu vuonna 2012. Tällä kertaa en tutustu vuoden 2012 PC-versioon, vaan uuteen PS4-versioon, joka on tällä hetkellä Closed Betassa. Peli tulee olemaan PlayStation 4:lle myös ilmainen, eli minkälaista menoa on uusimman pleikkarin omistajille tiedossa?

PlanetSide 2 kertoo fiktiivistä tarinaa Auraxis-planeetasta, jonka hallinnasta kolme eri ihmiskansaa taistelevat: Terran Rebublic (hyvin autoritäärinen kansa), New Conglomerate (Itsenäiseksi julistautuneita vapaustaistelijoita) sekä Vanu Sovereignty (yleisesti teknologiaan sekä muinaiseen alien-teknologiaan tutustunut järjestö, joka näkee näiden asioiden olevan ihmisten seuraava askel). Tarinasta ei sen kummemmin tässä betassa kerrota, mutta eiköhän se tule selvemmäksi valmiissa versiossa (sekä varmasti siinä jo muutaman vuoden PC:llä olleessa versiossa).
Peli siis on FPS-peli Sci-Fi -maailmassa. Itselleni tuli ensimmäisen kokeilun aikana mieleen ilmainen PS3-peli Dust 514, mutta vain laadukkaampana ja mielenkiintoisenpana. Alussa pelajaan täytyy luoda oma hahmo, joka oli ainakin betassa hyvin laimea. Sinun täytyy valita kansa, sukupuoli sekä neljästä vaihtoehdosta sinulle sopivin naama. Omaa hahmoa voi kyllä myöhemmin muokata erilaisin varustein, mutta näistä varusteista saa maksaa pelin sisäistä rahaa. Jokaista kansaa kokeiltuani huomasin, että niissä ei ole suuria eroja. Suurimmat erot olivat oikeastaan siinä, että jokaisella kansalla on omat värinsä ja Vanuteilla on alienimaisemmat aseet. Siinäpä oikeastaan kaikki, mitä itse huomasin.
Kuten monissa muissakin FPS-peleissä, myös PlanetSidessa on hahmoluokat. Tässä pelissä niitä on kuusi kappaletta: Infiltrator (joka muistuttaa lähinnä muiden pelien tarkka-ampujaa), Medic (eli hahmoluokka, joka pystyy elvyttämään ja parantamaan muita pelaajia), Engineer (joka pystyy korjailemaan erilaisia laitteita, kuten ajoneuvoja), Heavy Assault (eturintaman hitaampi, mutta vahvempia aseita käyttävä sotilas), Light Assault (Sama kuin Heavy, mutta asiat vain päinvastoin) sekä M.A.X. (joka on kallis hahmoluokka, joka on ikään kuin 'ihmistankki'. Kestää paljon osumia ja vahvat aseet). Hahmoluokkia voi pelin aikana vaihtaa useampia kertoja, miltä itsestään vain tuntuu. Lisäksi pelissä on monia erilaisia ajoneuvoja erilaisiin tehtäviin, joita voi hankkia pientä hintaa vastaan. Vaihtoehtoina on niin mönkijästä tankkeihin kuin kuljetusautoista pommikoneisiin, oma suosikki löytyy siis varmasti).
PlanetSiden päätarkoituksena on valloittaa vastustajan alueita ja välillä sitten puolustaa omia alueita vastustajan hyökkäyksiltä. Taistelun tuoksinnassa parhain mahdollinen tulos saadaan tietysti yhteistyöllä, mutta kuten monissa moninpeleissä, tätä on hankalaa aloittaa ilman omaa tuttua tai kaveria sielä ruudun toiselta puolelta. Kuitenkin sieltä aina löytyy niitä pelaajia, jotka tietävät mitä joku aikoo tehdä ja alkaa auttamaan. Eli ei mitään ongelmaa. Taistelut ovat myös itsessään hauskoja sekä vauhdikkaita ja pelissä saa myös taktikoida aika paljon, josta minä pidän. Lisäksi pelaaja voi lähteä häiriköimään vastustajan alueille hakkeroimalla erilaisia yhteyspaneeleja, joiden kautta
pelaajat vaihtavat hahmoluokkaa ja ostavat ajoneuvoja. Tämän myötä pelaaja saa pisteitä ja kyseinen paneeli on hakkeroitu omalle tiimille. Saman voi myös tehdä erilaisille vastustajan tykeille, jotta niitä pääsee käyttämään. Hyvin moni pelaaja, mitä itse olen huomannut on räjäyttänyt saman tien vastustajien paneelit ja ynnä muut sellaiset samantien käyttökelvottomiksi. Tämä käy ihan hyvin myös, mutta itse olen huomannut hakkeroinnin olevan välillä paljon parempi vaihtoehto kuin rikkominen; sen myötä voi oma tiimi saada jopa etulyöntiaseman vastustajan alueella.
Graafisesti PlanetSide 2 on yllättävän hyvä näköinen, varsinkin jos verrataan moneen muuhun ilmaiseen peliin. Välillä tulisi ihan vain mieli jäädä tutkimaan maailman eri paikkoja, mutta ei sekään oikein onnistu ampumisen kohteeksi joutumisen takia.
Pelissä on tietysti omat ongelmansakin ja täytyy muistaa, että se onkin vielä Closed Betassa. En tiedä, kuinka voimakas painovoima fiktiivisessä Auraxis-planeetassa on, mutta raskaammatkin tankit pääsevät kulkemaan hyvin helposti jyrkemmissäkin kalliokasoissa. Helpottaahan tämä peliä ja oikoreittien etsimisessä, mutta ei oikein mukavalta tunnu, kun huomaat vihollisajoneuvon tulevan puolustettavalle alueelle aivan liian erikoisesta paikasta. No, nämä on näitä.

PlanetSide 2 vaikuttaa hyvältä kiinnitykseltä PlayStation 4 -konsolin Free-To-Play -valikoimaan. Peli on erittäin laadukas ilmaiseksi peliksi ja uskon, että PlanetSide 2 tulee saamaan hyvän vastaaoton, kun se julkaistaan virallisesti PS Storeen ladattavaksi. Muutamia pieniä höyläyksiä vielä ja sitten on siisti, hyvä pelikokemus kaikille PS4 -konsolin omistajille saatavana.


POSITIIVISTA:

+ Pelimekaniikka toimii hyvin
+ Helppo päästä mukaan pelin sisälle
+ Monia erilaisia vaihtoehtoja, kuinka auttaa omaa joukkuetta

NEGATIIVISTA:

- Fysiikkamallinnusta tulisi vielä parantaa
- Ajoneuvojen ohjaus on melko kankeaa



Lopuksi vielä pieni pätkä pelikuvaa Closed Betasta:




Kommentit