Blogi: Videopelit musiikissa




Videopeleihin on usein laitettu oikean maailman artistien musiikkia, kuten moni varmasti on ajan saatossa huomannutkin. Urheilupeleissä erätauolla saattaa rokki soida, autopeleissä voi pistää kaiuttimet täysille auringonlaskuun ajaessa tai skeittipeleissä voi alkaa tykittämään hip hoppia niin kovaa, että jokaisesta tempusta napsahtaa ainakin tuplasti pisteitä plakkariin. Musiikki on siis selvästi tunkeutunut videopelien maailmaan, mutta harva tulee ajatelleeksi, että videopelit ovat myös esillä musiikissa, joskus ihan selvinä vertauksina joihinkin pelisarjoihin tai sitten vain "videpeli" sanan tai teeman tuomisena esille. Ajattelinkin näin musiikin ystävänä tehdä tämän viikon blogin listana, jossa esitellään 10 musiikkikappaletta, joihin liittyy videopelit tavalla tai toisella (ja enemmin tai vähemmin). Siinä, olkaa hyvä!

JUKKA POIKA - PELIMIES

Aloitetaanpas suomalaisesta musiikista. Suomen oma reggaemuusikko Jukka Poika julkaisi muutama vuosi sitten kappaleen "Pelimies", joka ei nyt itsessään liity yhtikäs mitenkään videopeleihin. Kuitenkin kyseisen kappaleen musiikkivideoon on laitettu sen verran legendaaristen videopelien vertauksia, että sitä voidaan jo pitää kunnianosoituksena pelimaailmaa kohtaan.



LANA DEL REY - VIDEO GAMES

Lana Del Reyn "Video Games" kappale on todennäköisesti tämän listan tunteikkain kappale. Vaikka jälleen voidaan todeta, ettei kappale itsessään liity oikein videopeleihin mitenkään, niin voimme silti sanoa, että sanalla "Video Games" on tärkeä rooli laulun sanoituksessa. 



EIFFEL 65 - MY CONSOLE

Eurodancen puolella Eiffel 65 niminen trio on kunnostautunut ainakin pelien kohdalla. Heidän "My Console" kappale nimittäin kertoo selvästi peleistä. Laulussa mainitaan eräs Sonyn pelikonsoli ja sanoituskin on lähes pelkästään eri pelien luettelointia, niin Tekkenistä Metal Gear Solidiin.



VADER - SWORD OF THE WITCHER

Puolalainen Death Metal -yhtye Vader on antanut eräälle pelisarjalle oman kappaleen. Kyseessä on Andrzej Sapkowskin "Noituri" kirjoinakin tunnettu The Witcher -sarja. Sitä en tiedä, onko kyseessä vain kunnianosoitus oman kotimaan kirjailijalle, mutta ainakin heidän musiikkivideossa on käytetty Withcer -pelin animaatioita.



DRAGONFORCE - SYMPHONY OF THE NIGHT

Kyseinen kappale on herättänyt paljon kysymyksiä siitä, onko kappale kuinka paljon ottanut inspiraatiota Castlevaniasta. Olkoon miten tahansa, inspiraariota on kuitenkin otettu ja lopputulos kuulostaa ihan mukavalta tykitykseltä.

Kappaleelle ei löytynyt virallista videoita, mutta kappale löytyy YouTubesta tämän linkin takaa (Linkki)


BUCKNER & GARCIA - PAC-MAN FEVER

Buckner & Garcia on mielenkiintoinen yhtye. He tekivät 1980 -luvun alussa albumin, jonka jokainen kappale liittyi johonkin arcade-peliin. Yksi kappaleista on "Pac-Man Fever", joka oli samalla myös koko albumin nimi. Mielenkiintoinen teema, täytyy myöntää.

Kappaleelle ei löytynyt virallista videoita, mutta kappale löytyy YouTubesta tämän linkin takaa (Linkki)


AC/DC - WHO MADE WHO

Kappale ei itsessään kerro yhtään mitään videopeleistä, mutta kappaleen alussa olevissa lyriikoissa on käytetty videopeli -teemaa hyödyksi ihan hauskalla tavalla.

Kuuntele kappale YouTubesta



JEAN GRAE - KILL SCREEN

Jean Grae räppää kyseisessä kappaleessa ja mukaan sattuu tulemaan myls hiukan vertauksia pelimaailmaan, vai mikäs se peli olikaan, missä hypeltiin tynnyreiden yli?

Kuuntele kappale YouTubessa


IRON MAIDEN - SPEED OF LIGHT

Ehkä uusimpana kappaleena, joka kantaa jollain tavalla videopeli -teemaa on Iron Maidenin "Speed Of Light" -kappale. Kappaleen musiikkivideossa Eddie The Head käy lävitse useita videoepelejä, joissa on hiukan otettua inspiraatiota oikean maailman peleistä. Itse asiassa Iron Maiden julkaisi jopa oman netissä pelattavan pelin uuden levyn julkaisun yhteydessä. Sitä pääsee testailemaan ilmaiseksi TÄSTÄ.

Kuuntele kappale YouTubessa


WAKA FLOCKA FLAME - GAME ON

Kyseinen kappale on mukana mös Pixels -elokuvassa, ja kyllähän tuossa aika paljon videopeli -teemaa löytyy. Lisäksi musiikkivideossa on käytetty pätkiä Pixelsistä, eli melko virtuaalisen maailman menoa, vai mitä?

Kuuntele kappale YouTubesta



Tuleeko teille mieleen mitään musiikkia, missä tuodaan videopeli -teema esille tavalla tai toisella?

Kommentit

  1. Mukava postaus!(: Itselle tulee mieleen ainakin Falling in reversen Game Over ja Headhunterzin Dragonborn. Ensimmäinen biisi on tavallaan vertaus elämästä videopelinä, jälkimmäinen taas tribuutti Skyrimille, kuten nimestä voi arvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä hiukan tuntemattomampaa materiaalia minulle. Kiitos jaosta, pistetään kuuntelulistalle! (:

      Poista

Lähetä kommentti