Star Wars: Battlefront (Ennakko)


Pelattu PlayStation 4 -konsolilla


Dice:n uusin peli ei tällä kertaa liity Battlefieldiin eikä Mirror's Edgeen, vaan legendaariseen Star Wars -sarjaan. Star Wars: Battlefront nimeä kantavan pelin pitäisi olla ulkona tulevana marraskuuna, ellei pikaista myöhästymistä satu tulemaan. Battlefront oli juuri avoimessa betassa ja uutisten mukaan siinä oli yhteensä 9 miljoonaa eri pelaajaa mukana (kyseessä on isoin beta, minkä EA on koskaan järjestänyt), eli peli kiinnostaa selvästi maailmalla. Lasersäteitä on siis ammuttu tiuhasti ja itsekin olin mukana touhuskelemassa muiden testaajien kanssa. Oliko voima Star Wars: Battlefrontin kanssa?


Kuten arvata saattaa, pelin ollessa betassa kaikki asiat eivät ole vielä auki. Moninpelin puolella oli kuitenkin auki kaksi eri pelimuotoa, johon sitten pistin suuntani. Drop Zone nimisessä pelimuodossa taivaalta tipahtelee eräänlaisia säiliöitä, joista sitten imperiumin ja kapinallisten joukot taistelevat keskenään. Pelimuoto oli aikalailla sellaista "conquest" -meininkiä. Walker Assault pelimuodossa taas oltiin enemmän hyökkäys-puolustus meiningillä. Imperiumin joukot ovat hyökkäämässä Hothissa kapinallisten tukikohtaan AT-AT kulkuneuvojen avustuksella. Imperiumin joukot ovat voittaneet, jos yksikin AT-AT selviää tukikohdalle asti. Kapinalliset taas voittavat, jos he ovat saaneet tuhottua jokaisen AT-AT:n. Lisäksi mukana oli myös "Missions"puoli, jossa pääsee yksinään tai mahdollisesti kaverin kanssa pelaamaan erilaisia tehtäviä. Betassa oli auki "Survival" niminen tehtävä, joka jo oikeastaan nimensä perusteella jo kertoo, mikä on jutun idea.

Ruudulla lentelee välillä vaikka mitä
Lähtökohtaisesti oli hyvin mielenkiintoista pistää beta käyntiin, koska olen seuraillut pelin etenemistä ja kehitystä jo pidemmän aikaa. Pelin latautuessa odottelin jo kovasti taisteluihin pääsemistä ja en pettynyt sinne päästessä. Maailmat ja hahmot näyttävät graafisesti todella upeilta Frostbite 3:sen myötä. Äänimaailma ei tee poikkeusta, vaan lasersäteiden pauke tuo heti mieleen Star Warsin maailman, lisäksi taustalla soi elokuvistakin tuttuja sointuyhdistelmiä. Tunnelma oli loistavaa, juuri sellaisen tähtien sotamaista, mitä olen viime aikoina kaipaillutkin. Ainut negatiivinen asia näin äkkisältään tulee mieleen on kontrollit. Niissä ei siis periaatteessa ole mitään vikaa, mutta ne ovat itselleni hiukan liian "löysät". Esimerkiksi kääntymiset tuntuivat välillä oudoilta, kun oma kloonisoturi pystyikin kääntämään kulkusuuntansa melko kevyehkösti. Siitä en sitten tiedä, miltä näiden erikoishahmojen (eli betassa Luke Skywalkerin ja Darth Vaderin) ohjastamiset tuntuu, koska en niihin käsiksi päässyt. Kuitenkin taistelukentillä oltua huomasin, että kyseessä on ainakin hyvin voimakkaita hahmoja, eli paremman kestävyyden ynnä muun sellaisen lisäksi nämä hahmot ovat oikeasti jotain taistelutantereiden omia Ramboja. Ei sen puoleen, en haluaisi nähdäkään mitään heikkoa Lukea tai Vaderia (jotka kupsahtaisivat jokaiseen lasersäteeseen), mutta on se kyllä rasittavaa, jos tällaisen hahmon eteen sattuu joutumaan. Ei tule hyvää jälkeä, sanotaanko näin...

Myös ankeampaa aluetta löytyy

Näin beta-vaiheen kautta en muuta osaa sanoa. Ainakin kun katsoi noita lukittuja pelimuotoja, niin ainakin tekemistä näyttää Battlefrontissa olevan. Hauskaa oli jo pelkästään näiden muutamien pelimuotojen kanssa, joten jäämme odottelemaan kokonaisen version tuloa kauppoihin. Eiköhän tämä varmasti jossain vaiheessa tule ostettua, nimittäin jos kaikki osaset osuvat paikalleen, voi Star Wars: Battlefrontista tulla hyvinkin yksi kovimmista nopemman tempon räiskintäpeleistä, mitä on ikinä tehty. Battlefrontissa löytyy voimaa.


Pelille ei anneta arvosanaa, koska kyseessä on ennakko

POSITIIVISTA:

+ Star Wars -teema on tuotu hyvin esiin 
+ Tunnelma
+ Hauskaa toimintaa

NEGATIIVISTA:

- Ohjaus voi tuntua joillekin liian löysältä



Lopuksi vielä pelikuvaa betasta:



Kommentit