Blogi: "Juuri se oma juttu"





Yksi hienoimmista asioista on, kun pääsee juttelemaan omien ystävien ja kavereiden kanssa itselleen tärkeistä asioista sekä tietysti niistä, mitkä ovat muille tärkeitä juttuja. Arkipäiväisten asioiden jälkeen puheet todennäköisesti suuntaavat jossain vaiheessa meille tärkeisiin populaarikulttuurin muotoihin, kuten esimerkiksi peleihin, elokuviin ja musiikkiin. Saatamme vertailla 007 Spectreä muihin Bondeihin, keskustella tulevista musiikkialbumeista tai naureskella Hearthstonen Warsong Commander -kortin muutokselle. Se on hauskaa, kun löytyy yhdistäviä asioita, joko pienesti tai suuresti. Tärkeintä kuitenkin on, että me löydetään juttelun aiheita niiden surullisen kuuluisien huonojen vitsien lisäksi.
Kuitenkin jokainen meistä on omanlaisensa persoona. Jos esimerkiksi mietin omia kavereitani, joiden kanssa tulee aikaa vietettyä, niin se erilaisten persoonien määrä on oikeasti värikkäämpi kuin trooppinen sademetsä. Välillä oikeasti jopa mietin, miten ihmeessä kaveriporukkamme edes pystyy olemaan noin tiivis, kun mielestäni joukosta löytyy jopa luonteeltaan täysiä vastakohtia. Ehkä eri persoonat täyttää toisiamme jollain tavalla, tai sitten jokaista meitä yhdistää jokin iso laajempi kokonaisuus. Ehkä se on samankaltainen elämänilo ja tapa, kuinka tuotamme omaan elämäämme iloa ja inspiraatiota. Ainakin näin luulisin, ehkä...
Koska ihmisiä on erilaisia, niin aina löytyy jotain, mistä muut eivät ymmärrä yhtikäs mitään, edes omassa kaveripiirissä (tai siis, ei ymmärrä sitä, mikä asia niissä jutuissa niin paljon viehättää). Tämä tulee varsinkin ilmi siitä, minkälaisista elokuvista, musiikista ja peleistä kukakin tykkää. Esimerkiksi musiikin puolelta itse kuulun siihen vähemmistöön omasta porukasta, joka kuuntelee pääsääntöisesti hiukan raskaampaa musiikkia, kun suurin osa muista tykittelee popit ja ynnä muut bilemusat nupit kaakossa. Sama juttu on myös pelien suhteen. Taidan olla kyseisen porukan ainoa, joka pelailee vuoropohjaisia strategiapelejä, joita muut pitävät tylsinä. Taidan olla myös ainoa, joka on pelannut Metal Geareja (muut tosin kyllä tietävät, että Metal Gearit ovat itselleni tietyllä tavalla "pyhä"- asia). Jokaisella meistä löytyy jotain tällaista, mikä on se "oma asia", josta muut eivät oikein tiedä mitään. Esimerkiksi en minä tiedä yhtikäs mitään esimerkiksi Tekkenin, Dark Soulsin, CS GO:n, Final Fantasyn tai League of Legendsin viehätysvoimasta, jotka omaavat myös omat paikkansa joidenkin sydämissä, myös omassa kaveripiirissäni.
Eikä minun tarvitsekaan ymmärtää. Ne ovat asioita, jotka tuovat iloa itselleni tärkeille ihmisille sekä myös tuntemattomille. Ei se ole minulta mistään pois. Samalla tavalla omat pitämäni asiat eivät ole muilta pois. Ei heidän tarvitse ymmärtää, miksi Empire: Total Warissa alan pitämään Tanskaa yhtäkkiä ärsyttävänä selkäänpuukottajana tai miksi saan todella suuria onnistumisen tunteita valloittaessani koko Euroopan Ranskalla Imperial Gloryssa. Ei heidän myöskään tarvitse ymmärtää sitä, miksi XCOM:ssa oman suosikkisotilaan kuoleminen tuntuu erittäin ikävältä tai miksi sotilaan piilottaminen Mother Basessa pahvilaatikkoon kerää jännityksen tunteita hälytyksen alkaessa. Ne on niitä minun omia juttujani, joita voin pohdiskella yksinäni, kun haluan hiukan irroittautua arkielämästä ja rentoutua. Ne ovat niitä tuttuja ja turvallisia asioita, joiden kanssa jaksan olla päivästä toiseen. Ne ovat niitä asioita, jotka ovat itselleni jollain tavalla tärkeitä tai hauskoja. Ne ovat niitä juttuja, jotka tuovat itselleni iloa ja inspiraatiota. Ne ovat juuri niitä minun omia henkilökohtaisia mieltymyksiä, juuri niitä asioita, mikä tekee minusta juuri minut tai sinusta juuri sinut. Muista pitää niistä sinulle tärkeistä asioista kiinni, niin pienistä kuin isoista. Se tekee juuri sinusta sen, kuka oikein olet.

Kommentit

  1. Hiphei, sait juuri Liebster-awardin! Käyhän kurkkaa http://justdontqqonlife.blogspot.fi/2015/11/liebster-blog-award-challenge-accepted.html, ja vastaile kysymyksiin. (: Kysymykset sattuukin olemaan juuri siitä omasta jutusta ja blogaamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yay, tack så mycket! Laitan palkinnon virtuaaliseen kirjahyllyyn ja kai sitä sitten pitäisi pistää palkintoa eteenpäin :D

      Poista

Lähetä kommentti