Kansallinen Pelipäivä 21.11.2015




Ensi viikon lauantaina 21.11.2015 vietetään pohjoismaista ja kansainvälistä pelipäivää. Suomessa kyseinen pelipäivä on muotoitunut kokonaiseksi viikoksi, eli ensi viikon aikana ympäri Suomea löytyy monia erilaisia peleihin liittyviä tapahtumia. Tapahtuman järjestää Pelikasvattajien Verkosto ja tapahtuman koordinointia hoitaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Suomessa tapahtuman virallisena suojelinana toimii Resogun -pelistä tuttu pelistudio Housemarque.

Tapahtumaa ja hälinää näyttää ensi viikolla olevan vaikka missä, joten tässä muutamia nostoja:


Pelit Kiertoon! - Pelikeräys

Löytyykö sinulta ylimääräisiä pelejä tai konsoleita? Entä lautapelejä? Nyt voit lahjoittaa kyseiset tavarat hyvään tarkoitukseen heille! Keräyksen tarkoituksena on lahjoittaa ilmaiseksi viihdettä eri tahoille, kuten esimerkiksi sairaaloille, palvelutaloille, turvakodeille ja vastaanottokeskuksille. Keräys hoidetaan vapaaehtoistoiminnalla. 
Jos olet kiinnostunut laittamaan pelit kiertoon, niin katso täältä lähin keräyspiste: LINKKI


Pelitapahtumia Ympäri Suomea!


Kyllä, luit oikein. Erilaisia peliaiheisia tapahtumia löytyy usealta paikkakunnalta. Ensi viikolla löytyy lautapeli-iltoja, erilaisia pieniä kilpailuja, erilaisia turnauksia, tietovisoja, näyttelyitä ja luentoja, seminaareja, laneja, figuurien maalausta, pelienvaihtotoreja sekä useammalla paikkakunnalla voi osallistua suureen pohjoismaiseen Resogun -turnaukseen, jossa suurimmat pisteet saaneet voivat voittaa itselleen oman PlayStation 4 -konsolin! 
Jos sinua kiinnostaa videopelit, lautapelit, miniatyyripelit tai kyseiset tapahtumat ihan muuten vain, niin katso lähimmät tapahtumat omalta paikkakunnaltasi tästä linkistä (LINKKI)!


Pelaava Kansa -Verkkolähetykset 


Keskiviikkona 18.11.2015 alkaa Pelipäivän Twitch -kanavalla ( http://www.twitch.tv/pelipaiva ) 
Kyseisissä lähetyksissä käsitellään pelikulttuurin eri ilmiöitä. Lähetyksissä myös haastatellaan useita pelialan eri asiantuntijoita.

Lähetykset:

Keskiviikkona 18.11. kello 18:00-19:30 - Pelaava kansa - Aiheena: eSports

Torstaina 19.11. kello 18:00-19:30 - Pelaava kansa - Aiheena: Pelivideot ja striimaaminen

Perjantaina 20.11. kello 18:00-19:30 - Pelaava kansa - Aiheena: Pelikäytös

Lauantaina 21.11. kello 16:00-17:30 - Pelaava kansa - Päälähetys





Ensi viikolla pelaillaan ja keskustellaan pelaamisesta. Videopelit, lautapelit, miniatyyrit ynnä muut aiheeseen liittyvät vempaimet siis esille ja aloitetaan pelaamaan yhdessä!


Seuraa Kansallisen Pelipäivän tapahtumia ja ilmoituksia joko tapahtuman omilta kotisivuilta ( http://www.pelipaiva.fi/ ) tai Facebookissa ( https://www.facebook.com/pelipaiva/ ).

Kommentit