Liebster Blog Award




Jiihaa, pidemmän aikaa maailmalla jo reissussa olleet Liebster Awardsit ovat nyt saavuttaneet jopa oman blogini. Hauskaa kyllä, tämän kertaisessa Liebster -aallossa blogini sai jopa kaksi kertaa kyseisen virtuaalisen palkinnon. Kiitos M454 ja Lil'n'Yellow haasteesta! 22 kysymykseen pitäisi siis kohta vastata. Käykäähän te muut katsomassa kummankin haastajan blogit, nimittäin kummastakin blogista löytyy kovaa tykitystä peleistä ja pelaamisesta!

Säännöt menevät näin:


1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse


Ja sitten kysymyksiin!



M454:n kysymykset:

1. Milloin aloitit bloggaamisen ja miksi?

Blogin pitämisen aloitin 18.10.2012 eli hiukan päälle kolme vuotta sitten. Tarkkasilmäisimmät ovat syyn blogin perustamiseen joskus saattanut täältä bongata, mutta sanotaan uudestaan: eli blogini lähti ihan mielenkiinnosta. Itseäni kiinnosti yksinkertaisesti se, kuinka nämä blogihommat oikein toimii ja eräänä iltana sitten ajattelin huvikseni asiaa testata. Peliajan synty on siis melko ex tempore -tapahtuma ja tässä sitä nyt ollaan!

2. Pelaatko videopelejä? Jos pelaat niin mistä lähtien?

Ei tule varmaankaan suurena yllätyksenä, että pelaan videopelejä. Se taas, mistä lähtien olen pelannut niin en osaa sanoa yhtään mitään. Sen ainakin tiedän, että erittäin pienenä olen aloittanut pelaamisen, olisikohan jossain neljän ikävuoden lähistöllä.

3. Ensimmäinen pelaamasi peli.

Todennäköisesti Super Mario Bros. 3 tai Mega Man 4 NES:llä

4. Suosikki elokuvasi tai TV sarja?

Sarjoja ei tule oikein paljoa katsottua, mutta Arrow on oma suosikkini sarjojen joukosta. Elokuvien puolelta en osaa sanoa yhtä suosikkia, mutta Inception, Batman: The Dark Knight ja The Matrix tulivat ensimmäiseksi mieleen, joten eiköhän se ole joku noista. Myös Star Warsit voisin laskea suosikkeihin (enemmän leffat numero 4, 5 ja 6).

5. Harrastatko muutakin kuin sohvaperunointia (TV ja videopelit kuuluu tähän kategoriaan siis)?

No, sanotaan vaikka musiikki. Musiikkia tulee kulutettua melko paljon ihan kuuntelemalla, mutta rämpyttelen myös kitaran kieliä soitellen rock -kappaleita ja välillä myös yrittäen vääntää omia riffejä omaksi iloksi. Kyseessä ihan hauska harrastus ja oman kehityksen huomaaminen tuntuu aina erittäin hyvältä ja palkitsevalta. Jos siis pohdiskelet jotain uutta harrastusta, niin huomioi myös musiikin puolelta vaikka jotain soitinta!

6. Oletko ajatellut lopettaa bloggaamisen? Jos olet niin miksi?

En ole ajatellut lopettaa blogin pitämistä. Taukoja olen joskus ajatellut pitää, mutta totaalisesti en ole koskaan ajatellut lopettavani.

7. Seuraatko youtube tähtiä (pewdipie ja mitä niitä onkaan)

Jos rajataan PewDiePien tapaisiin tubettajiin, niin en seuraa. YouTuben pelipuolelta tulee lähinnä seurailtua sellaisia henkilöitä/ryhmiä/kanavia, mitkä kertovat esimerkiksi niistä peleistä jotain, vääntävät huumorivideoita tai tekevät peleille jotain erikoisvideoita ynnä muuta sellaista. Joskus olen kyllä katsellut PewDiePien tapaisten videoita, mutta en nyt ole sen kummemmin syttynyt siihen menoon.

8. Voiko youtubesta kansan suosioon noussutta sanoa tähdeksi? Kerro omin sanoin.

Mielestäni kyllä. He ovat tähtiä omalla alallaan, aivan samalla tavalla kuin näyttelijät, muusikot, kirjailijat, urheilijat, stand up-koomikot tai vaikka elokuvaohjaajat. Sitä en sitten tiedä, missä vaiheessa jotain tubettajaa voidaan alkaa kutsumaan tähdeksi. Onko se videoiden näyttökertojen kautta vai tilaajien määrän mukaan? En tiedä, mutta mielestäni heitä voi kaikesta huolimatta kutsua tähdiksi.


9. Oletko jättänyt jonkin pelin kesken ja katsonut pelin lopun youtubesta tai muualta?

Ei tule ainakaan mitään mieleen, joten tuskin.

10. Onko sinulla lemmikkejä?

Kyllä, nimittäin kissa.


11. Ostatko viihteesi digitaalisena vai hyllyyn? (esim ostat DVD elokuvia vai Netflixistä katsot?)

Lähtökohtaisesti suosin fyysisiä versioita (niin peleissä, elokuvissa kuin musiikissa), koska minulla on tietynlainen halu omistaa se viihdetuote kirjaimellisesti, eikä pelkästään  tiedostona esimerkiksi tietokoneella. Kuitenkin hyödynnän myös digitaalisia versioita, mutta nekin on lähinnä hankittu vain alennusten kautta tai siksi, ettei jotain tuotetta löydy fyysisenä.


Ja Lil'n'Yellowin kysymykset:


Millaisen kuvan uskot itsestäsi antavan ihmisille blogin kautta?

Jaa'a, erittäin hyvä kysymys. Tähän en osaa sanoa yhtikäs mitään, koska oma blogini on aika pitkään toiminut hyvin asiallisena ja melko neutraalina, koska se on pyörinyt uutisten ja arvostelujen ympärillä. Tietynlaista kuvaa on ehkä voinut alkaa muodostumaan vasta tuon muutaman kuukauden kestäneen blogisarjani kautta. Jos nyt kuitenkin jollain tavalla pitäisi miettiä tuota kuvaa, niin ehkä olen antanut itsestäni sellaisen melko asiallisen kuvan.

Onko blogisi tekstit suoraa tajunnanvirtaa vai editoitko tekstejäsi harkiten ennen niiden julkaisua?

Se on melko suoraa tajunnanvirtaa, mutta käyn kuitenkin tekstit muutamia kertoja läpi ennen julkaisua.

Millainen on mielestäsi hyvä postaus?

Hyvä postaus on sellainen, jossa on selvästi jokin punainen lanka (eli siis siinä postauksessa olisi joku idea, eikä pelkästään sellainen epämääräinen tekstimössö, jossa käydään läpi 30 eri asiaa muutaman tekstikappaleen sisällä). Postauksen tulisi olla myös selkeä, jotta asiaan tutustumatonkin ymmärtäisi edes jollain tavalla, mistä koko tekstissä puhutaan. Lisäksi myös persoonallisuus ja pohdinta on aina isoa plussaa postauksissa.

Millainen on mielestäsi hyvä blogi?

No tähän käy itse asiassa samat asiat kuin tuossa aikaisemmassa vastauksessa. Noiden lisäksi blogin tulisi olla lukijaystävällinen, eli helposti luettavissa ja selkeä, jotta lukijan etsimät asiat löytyisi. Lisäksi mielestäni blogilla täytyisi oikeasti olla jokin teema tai aihe, mistä juuri siihen blogiin kirjoitetaan. Henkilökohtaisesti en jaksa lukea blogia, jossa on kuukauden aikana kerrottu uusimmasta Diablo -päivityksestä, uudesta pullareseptistä, 70-luvun vaatetyylistä, riehuvista naapureista, omasta lemmikkihamsterista, viimeisimmän shoppauskerran ostoksista, yleisesti omasta mieltymyksestä kirjoihin ja siitä, kenellä pop-diivalla on upeimmat hiukset. Anteeksi vain, mutta itselläni ei ole mielenkiintoa alkaa lukemaan blogia, jonka aihepiiri on noin sekava. Aihealue saa tietenkin olla laaja, mutta kyllä siinä silti jokin raja täytyy olla. Jotkut pohdiskelublogit ovat loistavia esimerkkejä tähän: aihealue on tällaisissa blogeissa valtava, mutta kaikki tämä liittyy usein henkilön omiin ajatuksiin ja omaan näkemykseen maailmasta, vaikka jostain ajankohtaisesta teemasta tai jostain ikuisuusaiheesta.

Oletko harkinnut vloggausta, siis video bloggausta?

En ole. Kaveriporukalla ollaan kyllä joskus mietitty, että jonkin sortin yhteisen YouTube -huumorikanavan voisi kasata tai joskus voisi alkaa tekemään podcastia, mutta vloggausta ei ole tehnyt ikinä mieli tehdä.

Netissä on aina myös hatereita. Koetko mahdollisen anonymiteetin suojissa tapahtuvan negatiivisuuden vaikuttavan siihen, mitä blogiisi postaat?

 Jos minulla on jostain asiasta sanottavaa ja koen, että se on postauksen arvoinen, niin kyllä minä siitä sitten postaan. Joskus on kyllä aiheita, joista en halua kirjoitta syystä tai toisesta. Usein syy on kuitenkin se, että jokin aihe on mennyt jo typeräksi riidaksi jokaisessa osapuolessa, eikä aihe ole enää edes keskustelua vaan täyttä tyhjänpäiväistä riitaa, josta ei kyllä saada enää mitään aikaan. Tätä toimintaa ikävä kyllä tuntuu olevan varsin paljon erityisesti pelaajien keskuudessa.
Muiden mahdollinen negatiivinen ajattelu omasta tyylistäni ei vaikuta postauksiini. Miksi haluaisin muuttaa itseäni, tyyliäni ja inspiraatioitani vain sen takia, koska joku ei tykkäisi minun teksteistäni? En ala omaa identiteettiäni muuttamaan hatereiden vuoksi.

Koetko menestyvän blogin olevan yhteydessä siihen, kuinka paljon bloggaaja antaa itsestään irti blogiin? Tarkoitan tässä siis omaa naamaa, ääntä, epäonnistumisia ja inhimillisyyttä.

Asiassa on varmasti hyvin paljon perää, mutta uskon, että jos blogin tekstit ovat oikesti erittäin laadukkaita ja mielenkiintoisia, niin en näe mitään estettä sille, miksi blogi ei voisi menestyä ilman noita luettelemiasi asioita.

Mistä blogisi nimi on peräisin?

Oikeastaan nimi "Peliaika" on tullut ihan siitä, että yritin keksiä yksinkertaisesti blogille nimeä, jossa tulisi sana "peli" jollain tavalla esille. Jostain sitten tuli mieleen sana "peliaika", mikä on mielestäni ihan hauska nimi.

Mikä oli ensimmäinen kimmoke aloittaa blogaaminen?

Blogin toimintaan liittyvän kiinnostuksen lisäksi halu kirjoittaa jostain.


Sitten pari vähän helpompaa kysymystä. Mikä on lempipelisi (videopeli tai lautapeli tai korttipeli tai...)?

Itse olen niitä henkilöitä, jotka eivät osaa sanoa yhtä tiettyä juttua, kun puhutaan suosikkiasioista. Siispä luettelen tässä nyt muutaman sellaisen ikisuosikin videopeleistä: Metal Gear Solid V (oikeasti, aivan huikeaa settiä tuo vitonen), Metal Gear Solid 3, Batman: Arkham City, Rocksmith 2014, Super Mario Bros 3... Onhan noita nyt vaikka mitä!
Lautapelien puolelta sanoisin Menoliput, Trivial Pursuitit, Riskit, Karibian... Onhan noitakin vaikka mitä huikeita. Lautapeleistä tulikin mieleen, että ehkä tuota lautapelien puolta tulisi elvyttää tässä blogissa!

Mikä on lähitulevaisuutesi odotetuin tapahtuma/asia?

Hmmm... Varmaankin ensi kuussa joulun myötä tuleva loma on se odotetuin asia



Kiitoksia kysymyksistä! Seuraavaksi pitäisi sitten keksiä omat kysymykset... :


1. Minkälainen on mielestäsi hyvä hahmo?
2. Mitkä pelien asiat/ominaisuudet voivat saada sinut karttamaan jotain tiettyä peliä/pelisarjaa?
3. Minkälaisena pelaajana pidät itseäsi, esimerkiksi pidätkö itseäsi pelaajana, joka haluaa isoja tuloksia ja pisteitä vai oletkoenemmän tarinoiden suurkuluttaja?
4. Millä eri tavoilla seuraat pelimaailman tapahtumia?
5. Omistatko peliaiheista "oheiskrääsää"?
6. Jos saisit valita, niin mikä pelihahmo olisit?
7. Mikä on seuraava peli, jonka julkaisua odotat innolla?
8. Millä adjektiiveilla kuvaisit suhdettasi peleihin?
9. Saat käyttöösi suuren määrän resursseja, taitavan pelistudion ja täysin vapaat kädet. Minkälaisen pelin tekisit?
10. VR-laitteet ovat tulossa kovalla vauhdilla pelimaailmaan mukaan. Uskotko VR-laitteiden olevan tärkeä osa tulevaisuuden pelaamisessa?
11. Zombie -apocalypse on vallannut maailman. Sinun täytyy rakentaa oma viiden hengen selviytymistiimi (tai pelastustiimi), johon myös itse kuulut. Mitkä neljä hahmoa ottaisit mukaan tähän operaatioon?


Tällä hetkellä näyttää kyllä näköjään siltä, että lähes kaikilla tietämilläni peliblogeilla on tämä Liebster Award jo käynyt (pientä alustavaa tutkimusta tein), joten en halua ketään alkaa uudestaan häiritsemään tällä kyselyaallolla. Jos kuitenkin joku haluaa vastata näihin kysymyksiin, niin olkaa hyvä! Voin vaikka halukkaille laittaa tähän blogitekstiin "mainoksen" (linkkinä) vastaajan blogista, jos halukkaita löytyy. 

Kommentit

  1. 1. Minkälainen on mielestäsi hyvä hahmo?
    Tasapainoisesti kehitetty, siis niin että hahmolla on vahvuuksiensa lisäksi heikkoutensa, jotka vaikuttavat tarinan kulkuun inhimillisellä tavalla. Lisäksi se, että hahmoaan voi muokata ulkonäöllisesti ja kehittää tarinan mukana myös tämän eettisillä valinnoilla, on ehdotonta bonusta.
    2. Mitkä pelien asiat/ominaisuudet voivat saada sinut karttamaan jotain tiettyä peliä/pelisarjaa?
    Äärimmäinen vaikeus tai omistautumisen vaatiminen ovat asioita, joita lyhytpinnainen itseni eivät osaa arvostaa (hence the name RAGEQUIT). Pelit, joissa sama kohtaus pitää pelata uudestaan ja uudestaan, vain jotta pääset seuraavaan samanlaiseen oravanpyörään, eivät sytytä.
    3. Minkälaisena pelaajana pidät itseäsi, esimerkiksi pidätkö itseäsi pelaajana, joka haluaa isoja tuloksia ja pisteitä vai oletkoenemmän tarinoiden suurkuluttaja?
    Tarinat ennen kaikkea, vaikka toisaalta olen myös megalomaaninen achievement whore. :D
    4. Millä eri tavoilla seuraat pelimaailman tapahtumia?
    Melko löyhästi, lähinnä erilaisten blogien (mm. Peliaika) ja pelitalojen (Valve, Blizzard)kautta. Enemmänkin voisi perehtyä.
    5. Omistatko peliaiheista "oheiskrääsää"?
    Olin aiemmin LotR-keräilijä, mutta nykyisin krääsä vain ärsyttää, jos sille ei ole omaa paikkaansa ja käyttötarkoitustansa. Eli enpä juuri.
    6. Jos saisit valita, niin mikä pelihahmo olisit?
    Tässä ilmeisesti tarkoitetaan jotain jo olemassa olevaa hahmoa? En haluaisi joutua keskelle zombi-apokalypsia, en sotaa, enkä liiemmin ydintuhon jälkeistä maailmaakaan, vaikka olisin kuinka taidokas taistelija. GoatSimulatorin vuohi voisi olla ihan hyvä. Se vaikuttaa onnelliselta elämäänsä. :D
    7. Mikä on seuraava peli, jonka julkaisua odotat innolla?
    Mass Effect Andromeda.
    8. Millä adjektiiveilla kuvaisit suhdettasi peleihin?
    RENTO mutta toisaalta TOSIKKO.
    9. Saat käyttöösi suuren määrän resursseja, taitavan pelistudion ja täysin vapaat kädet. Minkälaisen pelin tekisit?
    Jotain, jossa sekoitetaan pitkälle viety selkeä juonen kehitys, joka perustuu omiin valintoihin, keskelle suurta seikkailua uudessa maailmassa. Hahmoaan voi kehittää useilla eri tavoilla (vrt. Fallout 4 / Skyrim), ja näiden ominaisuuksien ja hahmon valintojen perusteella joko selviät tilanteista tai luot itsellesi lisää vihollisia ja vaikeutat peliäsi edelleen. Juoni on selkeää ja kokoajan läsnä, vaikka vapaata roamaamista maailmassa ei voikaan täysin estää. Followerit voivat kuolla ja heidän kanssaan voi kehittää ihmissuhteita ystävyydestä rakkauteen tai vihaan, ja nämä edelleen vaikuttavat juoneen ja lopputuloksiin. SIIS ihan mahdoton ja valtavan määrän resursseja vaativa peli, jossa lopputuloksia on kymmeniä, ja perhosefektit yms ovat läsnä.
    10. VR-laitteet ovat tulossa kovalla vauhdilla pelimaailmaan mukaan. Uskotko VR-laitteiden olevan tärkeä osa tulevaisuuden pelaamisessa?
    Hmmm. Tämä on vaikea, mutta ehkä vielä tällä hetkellä suhtaudun vr-laitteisiin samalla tavalla kuin esim. Kinectiin tai Moveen: mielenkiintoisia tapoja kehittää pelikulttuuria, mutta suuren kuluttajaluokan suosioon ne eivät vielä lähitulevaisuudessa nouse ennen kuin tekniikka kehittyy vielä eteenpäin ja pelitalot oppivat sitä tekniikkaa täysin hyödyntämään. Varmasti vielä joskus, mutta ei vielä.
    11. Zombie -apocalypse on vallannut maailman. Sinun täytyy rakentaa oma viiden hengen selviytymistiimi (tai pelastustiimi), johon myös itse kuulut. Mitkä neljä hahmoa ottaisit mukaan tähän operaatioon?
    Batmanin.




    Ai tarvitaanko tähän neljä? No tuota... Warcraftin Sylvanas on kova mimmi, joka on jo valmiiksi kuollut ja hallitsee omaa laumaansa zombeja ja muita öttiäisiä, niin se. Sitten vaikka Shepardi Mass Effectistä jaaaaaaaaa joku jedi...sanotaan vaikka Revan Knight of the Old Republicista. Ainoa huolenaihe on, että jos joku näistä sitten muuttuisi zombiksi niin kusessahan sitä oltaisiin.


    Kivat oli kysymykset, niin piti vastata! Ei mitään mainoksia, olenhan jo tässä mainittunakin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, hauskoja vastauksia! Goat Simulatorin vuohella on tosiaan melko iloinen elämäntapa! :D

      Poista

Lähetä kommentti