Vuoden 2016 Odotetuimmat Pelit: Strategiapelien Kultavuosi?

Kirjoittajan "huikeita kuvanmuokkauksia" päästään jälleen "ihailemaan"...




Vuosi 2016 lähenee päivä päivältä. Lupasin kertoa jossain aikaisemmassa postauksessa omista odotuksistani pelivuodesta numero 2016 ja tässä se nyt on! Jos vuotta 2016 katsotaan pinnallisesti, niin mielestäni ensi vuodesta on tietyllä tavalla tulossa "heikompi" kuin vuodesta 2015. Yhtä kovia pelejä sieltä on tulossa kuin tänäkin vuonna, mutta minun mielestäni ensi vuoden tekeleet ovat yleisesti katsottuna hiukan rajoittuneempia pelaajakuntansa vuoksi. Esimerkiksi ensi vuoden peleistä ei omaan silmään pistänyt sellaista "Witcher kolmosen" -tapaista peliä, joka iskisi lähes jokaiseen pelaajaan hänen makumieltymyksestään huolimatta. Toki ensi vuonna muutama sellainenkin on tulossa, mutta näin lähtökohtaisesti tuntuu siltä, että vuonna 2016 nähdään enemmän tiettyyn pelaajaryhmään kohdistettuja pelejä. Tämä kuvitelma lienee syntynyt siitä, että ensi vuonna julkaistaan paljon sellaisia pelejä, joita voisi kuvailla "lassimaisiksi". Tällä tarkoitan siis pelejä, jotka sisältävät tietynlaisia strategisia elementtejä, jotka tietyllä tavalla vetoaa minuun erittäin kovin (+ monesti nämä ovat vielä sellaisia, että ne periaatteessa kuuluvat pelien valtavirtaan, mutta ne ovat kuitenkin hiukan "eksyneet" kyseisestä virrasta pois. Ei tosin aina, mutta monesti noin). Tuosta tulee myös tämän postauksen otsikon loppuosa "Strategiapelien Kultavuosi?" koska jo kesään mennessä pitäisi näillä näkymin olla ilmestynyt 3 kovan luokan strategiapeliä, joita ei esimerkiksi nähty vuonna 2015 oikein yhtään muutamaa hassua peliä lukuun ottamatta. No niin, yleiset höpinät ja löpinät sikseen, pistetäänpä pelejä listaan!


PELIAJAN ODOTETUIMMAT PELIT 2016


XCOM 2




Aloitetaanpa saman tien strategiapelillä. 5.2.2016 ilmestyy XCOM: Enemy Unknownin (ja Withinin) seuraaja XCOM 2 PC:lle. Vuoropohjaisessa XCOM 2:ssa aika sijoittuu noin 20 vuoden päähän Unknownin tapahtumista. Maapallo on valloitettu erilaisten avaruusmölliäisten toimesta ja he myös pyörittävät maapallon ihmisten elämää erilaisilla säädöksillä ja propagandalla. Kuten tästä voi päätellä, XCOM on siis hävinnyt 20 vuotta sitten käydyn "sodan" avaruuden muukalaisia vastaan. XCOM ei ole kuitenkaan täysin kadonnut, nimittäin salaisesta maapallon suojelijajoukosta on muodostunut kapinallisjoukko, joka aikoo palauttaa vallan takaisin ihmisille ja näin ollen tuhota muukalaisten toimet. 
Luvassa on uusia alienrotuja, uusia sotilastyyppejä, perinteistä tukikohdan kehittämistä ja omien sotilaiden kustomointia. Mielenkiintoisen tästä pelistä tekee vielä se, että nyt XCOM:n toiminta on käytännössä muuttunut päinvastaiseksi Unknownista: Ennen puolustettiin maapalloa, nyt maapallolle hyökätään valloittamaan se takaisin! XCOM 2:sta sitten lisää helmikuussa, koska todennäköisesti tämä peli tulee hankittua heti.







UNRAVEL



Viime kesän E3:sta lähtien olen oikeasti odottanut todella paljon Unravelia. Coldwood Interactiven tasohyppelypelissä saamme seurata Yarnyn seikkailua ympäri pohjoisia maisemia. Pelin graafinen tyyli on jo erittäin vetoava ja Yarny on hahmona erittäin sympaattinen. Mitä nyt olen Unravelin kehitystä seuraillut, niin luvassa on ilmeisesti hyvin emotionaalinen tarina. Uskon tämän todella, nimittäin Unravel näyttää jo sellaiselta peliltä, joka on selvästi tehty rakkaudella ja täydellä sydämellä. Unravel ilmestyy 9.2.2016 PlayStation 4 - ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle ja hintaa pelille on tulossa käsittääkseni sellaiset 20 euroa. Tästäkin yritän saada melko ajoissa juttua blogiin, mutta en voi kuitenkaan luvata tämän puolesta vielä mitään. Kuitenkin Unravelia nähdään tässä blogissa jossain vaiheessa ensi vuoden puolella!









TOTAL WAR: WARHAMMER




Jos Unravel edustaa sitä söpöä puolta, niin Total War: Warhammer edustaa sen vastakohtaa. Warhammerin fantasiamaailmaan sijoittuva Total War on ollut sellainen strategiapeli, mitä hiukan olen pidempään toivonutkin. Harvemmin nimittäin ollaan törmätty mihinkään hyvään Fantasy Warhammerin maailmaan sijoittuvaa videopeliä. Total War -sarjaan luotan erittäin kovin, koska onhan sieltä monia hyviä pelejä tullut ja pelimekaniikaltaan se sopii lähes täydellisesti Warhammerin teemaan. Synkkyyttä, sitä on luvassa. Ehkä peliä on hiukan höystetty mustalla huumorilla, sen näkee sitten. 28. huhtikuuta julkaistava peli on tulossa PC:lle. Tästäkin pelistä suurella todennäköisyydellä lisää sitten huhtikuun ja toukokuun aikana. Toivottavasti peli ei ole pettymys, koska nyt on oikeasti potentiaalia nähdä ensimmäinen hyvä fantasiamaailman Warhammeriin perustuva peli. Ai vitsi, tätä peliä pohdiskellessa tekee mieli maalata Warhammerin miniatyyrihahmoja. Olisikohan tuolla kaapissa vielä jäljellä muutamia maalaamattomia örkkejä?








MIRROR'S EDGE : CATALYST




Tätäkin on odotettu. DICE:n kehittämän Mirror's Edgen kohtalo oli sinäänsä harmi, ettei se koskaan saavuttanut kovin suurta suosiota pelaajien keskuudessa (vaikka melkein tuntuu siltä, että jokainen Mirror's Edgeä pelannut on pitänyt pelistä erittäin paljon). Onkin siis hienoa nähdä ME:n saavan jatkoa. Catalyst sijoittuu alkuperäisen ME:n aikaisempiin tapahtumiin, eli saamme seurata kuka pelisarjan päähahmo Faith oikeastaan edes on. Catalyst on ensimmäisen osan tavoin kuvattu ensimmäisessä persoonassa, mutta taisteluissa viimeiset iskut ovat kuvattu kolmannessa persoonassa, mikä kyllä totta puhuen hiukan ärsyttää itseäni. Lisäksi Catalystissa pitäisi olla avoin maailma, mutta itse epäilen tämän olevan kuitenkin melko rajoitetusti avoin, eli veikkaan että avoimuus on rajattu muutamiin eri vaihtoehtoihin ja that's it. Mielenkiintoa ja odotusta on kuitenkin erittäin paljon, mutta todennäköisesti tätä ei tule hankittua heti julkaisussa, vaan joskus hinnan hiukan laskiessa. Mirror's Edge Catalyst pitäisi näillä näkymin julkaista 24.elokuuta PlayStation 4- ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle.







NO MAN'S SKY




Itse olen kyllä hiukan pettynyt, ettei No Man's Skyta nähty tänä vuonna, vaan julkaisua siirrettiin ensi vuoden kesäkuulle näin alustavasti. Syy, miksi kyseinen peli kiehtoo paljon on sen laajuus ja tutkittavan määrä: peli tarjoaa tutkittavaa yli viideksi miljardiksi vuodeksi, jos vietät jokaisessa planeetassa yhden sekunnin. Toisaalta tuo laajuus heittää myös kehiin yhden ison kysymysmerkin: kuinka paljon No Man's Skylla on oikeastin tarjottavaa? Jos tutkittavaa on noin paljon, niin suurella todennäköisyydellä jossain vaiheessa alkaa kuitenkin tulemaan samankaltaisia planeettoja, koska käsittääkseni planeetat kehittyvät randomisti, vähän niin kuin Minecraftiin kehitetään maailmat. Lisäksi myös se kiinnostaa, onko peliin ylipäätään tulossa mitään muuta kuin tutkimista? Nimittäin jos ei ole tulossa, niin käännän katseeni Elite Dangerous: Horizonin suuntaan, joka on ollut Steamin toivelistallani jo pidempään aikaan odottelemassa sopivaa alennusta. Kuitenkin, No Man's Sky kiinnostaa paljon, siitä ei pääse pois mitenkään.







HEARTS OF IRON IV




Hearts Of Iron IV:stä en ala kummempia selittämään, kun se on mainittu tämän vuoden puolella jo useita kertoja. Eli hyvin syvällistä strategiapelaamista toisen maailmansodan ajassa, jota ei todellakaan uskalla suositella ensikertalaisille sen laajuuden ja informaation määrän takia. HOI:ssa täytyy pyörittää omaa armeijaa sekä maansa politiikkaa, taloutta, päättää sodan tavoitteet, päättää ulkopolitiikasta, päättää liittoumista ja erittäin suuri määrä kaikkea muuta. Pelin laajuus on yksi vetoava puoli, mutta mielenkiintoisen HOI:sta tekee sen, että pelaaja voi pelata ihan millä tahansa maapallon valtiolla. Jos tuo ei vielä riitä, niin jokainen maa on jaoteltu omiin alueisiinsa ja jokaisen valtion politiikan puolelta löydät jokaisen maan ihka oikeat sen ajan poliittiset puolueet sekä tärkeimpiä poliittisia vaikuttajia. Informaation määrä on siis erittäin suuri ja tuon kaiken tiedon keräämisen takia täytyy nostaa hattua. Julkaisupäivää ei ole vielä kerrottu, mutta jos Paradox Interactiveen on luottaminen, niin pelin julkaisu pitäisi tapahtua tulevan kevään aikana.







BATMAN: A TELLTALE GAMES SERIES



Batman ja DC Comics -fanina tämä tietysti on melko korkealla odotuslistalla. Arkhamit on saatu nyt hoidettua, joten voin mielihyvin ottaa vastaan tarinavetoisen Batmanin Telltalelta. Johan tässä alkaa vääntelemään mielessään kaikenlaisia teorioita pelin sisällöstä, mutta odotellaan uuden informaation tuloa, koska kyseisestä pelistä ei ole paljoa vielä kerrottu. Vuonna 2016 Batmanin pitäisi tulla ulos, mutta jos peli julkaistaan episodimaisesti kuten aikaisemmat Telltalen teokset, niin voipi olla, että minä pelailen Batmania vuonna 2017. Itse haluan tällaiset pelit kokea kokonaisena pakettina, koska itse olen sellainen pelaaja, että pitkällä aikavälillä menetän sen tunnelman aikaisemmista episodeista. Mutta siis, Batmania odotellen!









LISÄKSI SEURAAVAT PELIT KIINNOSTAVAT JA VOIVAT JONKIN PIENEN PALJASTUKSEN TAKIA SIIRTYÄ ODOTETUIMPIEN PELIEN JOUKKOON:



  • CUPHEAD:  Tasohyppelypeli, joka on ottanut graafisen tyylinsä 1930-luvun piirretyistä. Kiinnostus Cupheadiin liittyy juuri tuohon konseptiin, koska pelikuva näyttää ihan oikeasti vanhalta piirretyltä. 
  • DREAMS: LittleBigPlanetin tekijänä tunnetun Media Moleculen peli, joka keräsi paljon huomiota edellisellä E3-messuilla. Tässäkin on mielenkiintoinen konsepti unimaailmaan ja graafinen tyyli on vetoava. Jälleen jotain erilaista.
  • FAR CRY PRIMAL: Kiinnostus tähän peliin on jälleen konseptissa. Kivikausi on jotain sellaista, mitä ei ole ennen nähty ensimmäisen persoonan peleissä. Toisaalta Primal herättää itsessäni myös suuria epäilyksiä, koska aihe voi olla melkoisen vaikea toteuttaa järkevästi pelilliseen muotoon. Lisäksi kun kuulin tästä, niin ensimmäisenä tuli mieleen, että onko kyseessä vain jonkinlainen vastaisku ARK: Survival Evolvedille...
  • HITMAN: No, strategista toimintaa, joka vetoaa myös itseeni. Saa nähdä, minkälainen tuostakin oikein tulee. Kiinnostusta on, mutta vielä ei ole tullut esille mitään sellaista, mikä nostattaisi pelin odotetuimpien joukkoon.
  • STYX: SHARDS OF DARKNESS: Hyvin klassista Stealth-pelaamista. Voi tulla jopa odotetuimpien pelien joukkoon, jos osaset osuvat kohdilleen
  • TEKKEN 7: Tätä en oikeastaan osaa edes selittää. En välitä paljoa tappelupeleistä, mutta silti joskus tekee mieli noita mätkiä ja siinä olotilassa se on oikein hauskaa. Tekken 7 kiinnostaa myös siksi, koska kyseessä on pelisarjan viimeinen peli ja itseäni kiinnostaa, mitä muutamille hahmoille oikein tapahtuu (lähinnä niille, joita itse käytän pelatessa Tekkeniä). 



Siinä olivat minun vuoden 2016 odotetuimmat ja kiinnostavimmat pelit. Jos vuodesta 2016 pitäisi vielä jotain toivoa, niin toivottavasti vuoden aikana paljastuu monia uusia kiinnostavia nimikkeitä sekä Hearthstoneen vihdoinkin saataisiin jotain todella erikoisen uutta mukaan, eikä pelkästään uusia kortteja. Lisäksi näin yleisesti toivon, että pääsisin käsiksi muutamiin viime vuoden ja sitä edellisen vuoden peleihin, jotka kiinnostuksesta huolimatta jäi kokematta (kun tiedän, etten ylemmästä listasta kuitenkaan kerkeä suurimpaa osaa kokeilemaan, paitsi noita eniten odotetuimmista varmaan lähes kaikkia). Ai niin, ja joku voisi oikeasti paljastaa sen Green Arrow -pelin. Täällä olisi yksi pelaaja, joka sellaisen mielellään ottaisi...
Ja tärkeimpänä tietenkin toivon, että vuodesta 2016 tulee jokaiselle blogin lukijalle (sekä muillekin) oikein hieno, hauska ja mieleenpainuva!



Entä te, mitkä ovat teidän odotukset vuodelle 2016? Mitä pelejä sinä odotat ensi vuodelta? Jäikö tekemästäni listasta jotain kysyttävää? Sana on vapaa!


PS. Muistakaahan käydä äänestämässä vuoden 2015 parasta peliä blogin oikeassa laidassa näkyvästä bannerista! Enää muutama päivä aikaa äänestää!










Kommentit

  1. En ole kerennyt pelimaailman julkaisuihin juuri tutustua, kun olen hypettänyt elokuvavuotta 2016. :D
    Tuo Batman on kyllä ehdottomasti jotain mitä odotan innolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsi, onhan sieltä niitä hyviä elokuviakin tulossa! Batman v Superman: Dawn of Justice ja Suicide Squad taitaa olla elokuvien puolelta ne omat odotetuimmat, mutta itselläni on kyllä aikamoinen epäilys noita kohtaan muutamien syiden takia... Ai niin, ja onhan sieltä se uusi Ghostbusters tulossa myös!

      Toivotaan, että Telltalen Batman vastaa odotuksiin!

      Poista
    2. Elokuviin pitää suhtautua aina vähän kaikesta muusta tarinasta irrallisena tekeleenä, niin välttyy suurimmilta pettymyksiltä. :)

      Toivotaan tosiaan, ja nyt muistin että onhan BioWarelta tulossa ensi vuonna ulos MASS EFFECT: ANDROMEDA. Sitä jos jotain odotan tosi tosi, TOSI paljon! :D

      Poista
    3. Aivan totta, tosin monesti itse tuohon aina jämähän :D


      Niin joo, Andromeda! Toivotaan, että peli tulee olemaan odotuksen arvoinen :)

      Poista

Lähetä kommentti