The Finnish Game Awards 2016 - 21.4.2016



Suomi on yksi maailman aktiivisimmista pelinkehitykseen keskittyneistä maista, niin ammattipuolella kuin harrastuspohjalla. Mobiilipuolella suomalaisia pelejä tuntuu rynnivän ajoittain latauspaikkojen kärkisijoille, mutta myös muilla alustoilla voimme nähdä suomalaisen laadun menestystä: Esimerkiksi Remedy Entertainmentin uusin tulokas Quantum Break on jo näin viikon jälkeen Microsoftin myydyin uusi julkaisu Xbox Onelle tämän hetken pelisukupolvella. 
Osaamista löytyy, joten sen vuoksi on ihan hyvä, että näille maamme osaajille järjestetään perinteisesti oma gaala: Suomen parhaat pelit palkitaan Helsingissä pelinkehittäjien gaalassa eli The Finnish Game Awardsissa 21.4.2016 klo 18:00 alkaen!

Tapahtuman järjestää Suomen pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry, jotka myös palkitsevat edellisen vuoden (2015) parhaimpia suomalaisia pelejä. Lisäksi pelialan henkilöjärjestö IGDA jakaa omat palkintonsa vuoden 2015 vapaaehtoistyöntekijöille ja Serious Gaming Cluster on valitsemassa Pelinkehittäjät ry:n kanssa vuoden hyötypeliä ensimmäistä kertaa. Suomalainen Pelit -lehti on taas jakamassa perinteikkään ja jopa legendaarisen Kyöpeli -palkinnon yleisön suosikkipelille. 
Tapahtumaa on sponsoroimassa Dodreams, Next Games, Supercell, Rovio Unity, Colossal Order, Fingersoft, Pollen VC, Redlynx, Rovio ja Seriously.

Palkintoja jaetaan useita erilaisia, niin vuoden tulokasyritykselle, vuoden ilmiölle kuin vapaaehtoistyöntekijöille, mutta myös vuoden 2015 parhaimmat kotimaiset pelit saavat omat pystinsä. Seuraavat nimikkeet ovat ehdolla näissä kategorioissa:

Vuoden 2015 hyötypeli / Applied Game Award 2015

Afterlife Entertainment (kehitys) & RealMatch Invest (konseptointi) - Money Flow Challenge
Aniway & Helsingin Kaupungin Kirjasto - Aparaattisaari - Gadget  Island
CSE Entertainment - Athene Exergaming

Vuoden 2015 luova saavutus / Best Creative Achievement of the Year

          Everywear Games - Runeblade
SIEIDI - Gunnheim
Frozenbyte - Trine 3: The Artifacts of Power
Team Jolly Roger - Interplanetary
ZORG Entertainment - AG Drive

Vuoden 2015 tietokone- ja konsolipeli / Big Screen Game of the Year 2015

      Colossal Order - Cities: Skylines
Frozenbyte - Trine 3: The Artifacts of Power
Quadro Delta - Pixel Piracy
Shark Punch - Masterplan
Team Jolly Roger - Interplanetary

Vuoden 2015 mobiilipeli / Small Screen Game of the Year 2015

Dodreams - Drive Ahead!
Frogmind - Badland 2
Next Games - Walking Dead, No Man’s Land
Rovio - Angry Birds 2
ZORG Entertainment - AG Drive

Pääpalkinto: Vuoden 2015 kotimainen peli / Finnish Game of the Year 2015

Colossal Order - Cities: Skylines
Dodreams - Drive Ahead!
Frogmind - Badland 2
Next Games - Walking Dead, No Man’s Land
ZORG Entertainment - AG Drive


Gaalan voi katsoa suorana osoitteesta http://www.neogames.fi/gaala/ . Tapahtumaa voi seurata myös sosiaalisessa mediassa hashtagin #fga16 avulla. 

21. huhtikuuta on siis aika istahtaa hetkeksi alas ja juhlistaa kotimaista osaamista näin pelimaailman myötä!



Lähde: Neogames Finland ry:n ja Suomen pelinkehittäjät ry:n lehdistötiedote



Kommentit

  1. Toivon ja uskoisin, että Cities skylines pääsee kyllä palkinnoille! Vaikkakin se on ainoa näistä pelaamani peli niin kyllä silti uskoisin sen saavan palkinnon jostakin kohtaa. :) Pitää koittaa muistaa tämä katsoa! Ja tutustua noihin muihinkin ehdokkaisiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä nyt itse tuota analysoin, niin olen melko varma siitä, että Cities Skylinesin on jo vähän "pakko" saada jokin palkinto. Trine 3 ei ole saanut oikein hyvää vastaanottoa, vaikka aikaisemmat Trinet ovat olleet huippuja (niin yleisen mielipiteen kuin oman). Badland 2 voisi viedä hyvällä tuurilla jonkin Cities Skylinesin palkinnon, mutta epäilen tätä kaikesta huolimatta. Drive Ahead! nyt voisi kanssa anastaa sen, mutta ei senkään mobiililataukset nyt vie vertoja Cities Skylinesiin. Colossal Order on tehnyt niin hyvää jälkeä, että olisi jo vääryys monella tapaa, jos ei heidän plakkariin napsahtaisi yhtikäs kunniaa :D

      Poista

Lähetä kommentti