Stellaris - Plantoids: Species Pack -Katsaus



Sain mahdollisuuden tutustua Paradoxin Grand Strategy -peli Stellariksen ensimmäiseen ladattavaan lisäsisältöön. Kiitos tästä siis Paradox Interactivelle! Kyseessähän ei suoranaisesti ole lisäosa, vaan Plantoid: Species Pack on lähinnä vain lajipaketti, eli toisin sanoen se tuo vain lisää kustomointia mukaan peliin. Tämä kyseinen lajipaketti tuo galaksin valloitukseen mukaan Plantoidit, eli näin suomeksi sanottuna ne vihreät luonnossa olevat yhteyttävät eliöt eli kasvit ovat saapuneet rauhanomaisin(?) toimin avaruusseikkailuumme mukaan. Kyseinen paketti siis sisältää 15 uutta lajia (tai muotokuvaa, miten vain), jotka voidaan valita oman lajimme ulkonäöksi tai ne voivat muuten tulla vastaan kesken planeetoiden etsimisen. Tämän myötä pelissä on nyt myös saatavilla lajeille kasvimaisia nimiä, jos niitä ei itse jaksa alkaa keksimään. Lisäksi jokaisella näillä lajeilla on omat "mallit" siviileille, eli toisin sanoen se tarkoittaa juuri niitä muutamia erilaisia vaatteita tai olion värejä, eli aivan sitä perinteistä Stellarista. Mukaan tuli myös uusi malli avaruusaluksille sekä uusi taustamaisema lajin kaupungin ulkonäölle. Sisältöä on jonkin verran ja se on vielä hauskasti teeman mukaisesti, mutta onko tämä kaikki sen 7,99€ arvoista?




Kuten nähdään, niin kyseisen lajipaketin aluksen ulkonäkö näyttää tältä. Ulkoasu ei ehkä ole kummoisempi, mutta ainakin itse pidän jollain tasolla tästä. Ehkä se johtuu siitä, että jotenkin pystyn kuvittelemaan seuraavat pelit, joissa kasvilajini alkaa valtamaan avaruutta hiljalleen itselleen, ja kaikkien kauhuksi muut lajit näkevät vihreälehtisten lentävien "kasvihuoneiden" lähestyvän uhkaavasti heidän alueiden rajoja. Tämä on ihan kiva pieni esteettinen lisä omille tarinoille ja ainakin näkisin tämän hyvänä vaihtoehtona vaikka jollekin YouTube -videolle (vaikka joku Stellaris -kasvihaaste tai jotain muuta vastaavaa). Ainoa harmittava puoli on se, ettei näitä aluksien ulkoasuja ole enempää. Toisaalta pelin alkuperäisilläkin lajiryhmillä (nisäkkäät, liskot, sienet yms.) on vain yksi omalla teemalla varustettu alus, joten ehkä sitä ei pitäisi tässä mielessä odottaakaan enempää. Toisaalta kyseessä on kuitenkin erikseen ostettava lajipaketti, joten rahoille voisi hiukan enemmän saada vastinetta tällä saralla. Tyyli on kuitenkin upea, ei sen puoleen.


Uusia lajeja on tosin ihan mukava määrä. Tässä olen esimerkiksi kehittänyt tällaisen violehtimaisen kasviolennon. Jokainen olio on vielä omanlaisensa ja ainakin oletan jokaisen olennon saaneen inspiraation jostain oikean maailman yhteyttävästä eliöstä. Minulla ei ole tietoa, että mistä tämä olisi sen inspiraation saaneen, mutta ainakin se näyttää hyvältä. Bongatkaa muuten myös tästä takaa kaupunkimaisema, joka tuli paketissa mukana. Ihan kivan näköinen sekin.


Tässä taas näyttää olevan eräänlainen kasvimies. Itselleni tulee mieleen helposti jonkinlainen kauhu sci-fi -elokuva, jossa voisi ihan hyvin olla jollain tasolla tämän kaltaisia olentoja, jotka olisivat vielä militaristisia. Tämän on siis vain oma ajatukseni.


Itselleni tuli tästä enemmänkin mieleen sellainen sieni kuin karvasorakas juuri noiden punaisten palleroiden takia. Tietyssä mielessä sopisi siis enemmän fungoids -osastoon, mutta onhan tämä kaikin muiden puolten osalta hyvin kasvimainen. On se luonto todella ihmeellinen. 




Mikä se semmoinen kasveja sisältävä peli olisi, mistä puuttuisi lihansyöjäkasvi? Lihansyöjäkasvi on ehkä pelien maailmassa se kaikista kulutetuin vihertävä eliö, mutta toisaalta se sopii hyvin teemaan kuin teemaan, niin Super Marioista Plants vs. Zombiesiin kuin Pokémoniin. Tämän lista jatkuu nyt myös Stellariksella ja ihan hienolla versiolla vielä. 



Tämä mölliäinen taas kuvastaa hyvin pitkälti sitä vihannesten/hedelmien puolta kasvien maailmassa. Hyvin hauska idea, mutta toisaalta miksi näitä tämän kaltaisia ei ole enempää tässä paketissa? Missä loput vihannekset, hedelmät ja marjat? Vähän jäi harmittamaan...


Kuten olen puhunut ja nyt näitte, niin Plantoid: Species Pack on lähinnä vain paketti, joka luo lisää ulkoasullista lisäsisältöä mukaan Stellarikseen, tällä kertaa kasvien muodossa. Jos pohditaan paketin sisältöä, niin ulkoasupaketiksi Plantoid: Species Pack ei ole todellakaan huono. Siinä on oikeasti toisistaan poikkeavia elukoita, mikä on oikeasti loistavaa siinä mielessä, että joskus tämäkin puoli tuntuu epäonnistuvan joillakin. Teema on hauska ja samalla inspiroiva, joka tuo paljon uutta väriä galaksin seikkailuihin. Paketti on siis kiva pienen pieni väriä tuova ilopilleri. Ongelmaksi kuitenkin koituu juuri se paketin hinta suhteutettuna itse sisältöön. Kahdeksan euroa on mielestäni lähtökohtaisesti melko tyyris hinta suhteutettuna siihen, mitä tämä lajipaketti loppujen lopuksi tarjoaa. Tietenkin kovemmille Stellaris -pelaajille tämä hinta ei varmasti ole paha, mutta hetkellisille pelaajille voi tuo eurojen määrä olla jo suora kieltäytyminen hankkimiselle. Tämä kaikki on tietenkin suhteellista: Onhan CS: Gossakin porukkaa, jotka ovat valmiina maksamaan jostain aseen skinistä useita kymmeniä euroja. No, kuitenkin. Omasta mielestäni hinta on kallis siinäkin mielessä, että oletan näitä lajipaketteja tulevan jatkossakin useampia. Ajatellaan vaikka, että näitä tulisi vielä yhdeksän lisää samalla hinnalla ja sisältömäärältä. Kymmenen tällaista lajikapakettia olisi maksanut täydellä hinnalla 78,99€. 80 eurolla olisit saanut 150 uutta lajikuvaa, 10 teemallista alusta ja 10 kaupunkikuvaa. Olisiko tämä kaikki melkeinpä sadan euron arvoista? Ei omasta mielestäni, mutta mielipiteitä on monia. Kuitenkin 150 uutta lajikuvaa toisi ainakin todella paljon vaihtelua, jos ei muuta, 




YHTEENVETO:


Plantoids: Species Pack on sisällöltään hyvä. Vaikka kyseessä on lähinnä vain ulkoasupaketti, niin kaikki sen ulkoasut ovat laadukkaasti tehtyjä ja ne luovat pelaajalle paljon inspiraatiota. Kyseessä on tosin vain hyvin pieni paketti, joten kahdeksan euroa tästä on suurimmalle osalle pelaajista melkoinen muuri, josta yli hyppää vain kaikista kovimmat galaksin valloittajat. Hinta voisi täten olla edes muutamia euroja halvempi, kun suhteutetaan Plantoidsin sisältöön. 15 lajimuotokuvaa on hyvä määrä, mutta kaikki muut osa-alueet jäävät nuolemaan näppejään yhden kappaleen voimin per aihe. Sisältö on hyvää ulkoasupaketiksi, mutta sen määrän ja hinnan suhde ei ole aivan kohdillaan. Suosittelen suurella sydämellä Plantoids: Species Packia, mutta kasuaalimpien Stellaris -pelaajien kannattaa odotella hinnan laskua.



BONUS - PARANNUSEHDOTUS:


Jatkossa lajipaketit voisivat sisältää myös uusia kuvioita lajien lippuihin. Tämä on hyvin pieni asia ja osittain jopa olematon, mutta olisi silti ollut hienoa saada esimerkiksi joitain kasviaiheisia kuvioita Plantoidsin mukana Stellarikseen. Kasvien lehtiä, terälehtiä, kokonaisia kukkia, marjoja, hedelmiä kasviksia tai vaikka jopa huumorilla puutarhatarvikkeita. Ei mikään isoa asia, mutta tälle olisi varmasti halukkuutta (toki on olemassa modeja, mutta moni haluaa käyttää vain "virallisia tuotteita"). 



Minun kirjoittamani Stellaris -arvosteluni voi käydä lukemassa TÄSTÄ LINKISTÄ.








Kiitos Paradox Interactivelle koodin lähettämisestä!


Kommentit