Hearts Of Iron IV: Together for Victory -Katsaus



Hearts of Iron IV on tänä vuonna ilmestynyt suurstrategiapeli Paradoxilta, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Hyvin yksityiskohtaisesta pelistä syntyi vielä tarkempi, kun HOI4 -peliin julkaistiin Together For Victory -lisäosa. Mitä kyseinen paketti sitten sisältää?


Pelin aloitusruutu muuttui hiukan DLC:n myötä

Together For Victoryn pääkohteena on Iso-Britannian niin sanotut dominiot eli herruusalueet. Britannian dominiota tuohon aikaan oli Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Etelä-Afrikka sekä Brittiläinen Intia (eli nykyisen Intian, Bangladeshin, Pakistanin ja Myanmarin alueet). Jokaiselle kyseiselle valtiolle on nyt annettu omat kansalliset kykypuut (Britit saivat myös pieniä lisiä kykypuuhun esimerkiksi Kansainyhteisön vuoksi) ja nyt näillä mailla pelaaminen on tehty ainakin hiukan mielenkiintoisemmaksi (Australialla pelaaminen on ennen esimerkiksi ollut todella tylsää, mutta nyt siihen on saatu sentään hiukan lisää makua). Toisin sanoen DLC:n ideana on saada Brittien imperiumi toimimaan yhdessä entistä paremmin... Tai kenties tuhoutumaan...

Miltä näyttää diplomatia, kun johtaja käskee dominioita...
... Ja kun dominio puhuttelee isoa herraa

Kyseisten maiden omat kansalliset kykypuut ovat DLC:n isoin asia, mutta Together for Victoryssa on muutakin. Koska paketissa on paljon aihetta liittyen valtaan, niin autonomialla on nyt useampia tasoja esimerkiksi sen puoleen, mitä mikäkin valtio pysyyy tekemään itsekseen ja niin päin pois. Lisäksi jos Britit ja dominiot ovat Kansainyhteisössä, niin tutkittua teknologiaa voidaan jakaa keskenään, vähän samalla tavalla kuin Italia ja Saksa ovat pystyneet jakamaan aikaisemmin, mutta periaatteessa vain laajemmin. Poliittisesta katsottuna uusi lisä on myös varusteideissa, nimittäin nyt valtiot pystyvät suoraan pyytämään avustusta liittyen varustukseen (ennen varustusta pysty vain antamaan, ei pyytämään). 


Lisää tavaraa ei tullut pelkästään politiikkaan, vaan uutta tavaraa nähdään myös taistelukentillä. DLC:n mukana tuli esimerkiksi uusi taktinen tapa hyökätä, eli niin sanottu spearhead -taktiikka. Joukko kulkee siis eräänlaisessa nuolenkärkimuodossa, jolloin kova tulitus on kärjessä ja muut joukot saapuvat takaa. Taktiikassa on hyvät ja huonot puolensa, mutta kyseessä on mukava lisä näin taktisessa mielessä. Taistelukenttä saa myös graafisesti muutosta, kun Kansainyhteisö antaa peliin 19 uutta 3D-mallinnusta sotilaista kuin eri kulkuvälineistä (ja koska pelissä on kehityspuu, niin samaiset mallit saavat myös kykypuuhun omat 2D -mallinnukset). Aika pieni juttu, mutta tuopahan tämä vähän enemmän persoonallisuutta mukaan Hearts of Ironiin. Informatiivisin lisä kuitenkin on maataisteluiden loki, johon kerätään tiedot omista voitoista ja tappiosta sekä kerrotaan vähän statistiikkaa menetetyistä sotilaista sekä varustuksesta. Hyvä ja mielenkiintoinen lisä, josta on oikeastu hyötyä (tosin ilman tätäkin kyllä pärjää).


Kanada sai lisärin myötä oman kansallisen kykypuun
DLC:n näkyvin sisältö oli oikeastaan tässä. Toki mukaan on vielä lisätty uusia skenaarioita ja tapahtumia, mutta niitä on vaikea tähän tekstiin lisäillä ja mainita. Together for Victoryhan on maksullinen DLC, mutta pienenä muistutuksena voitaisiin mainita, että peliin saapui kyseisen laajennuksen myötä myös ilmaista sisältöä.  Peliin lisättiin muutamia uusia kenraaleja, muutama hassu saavutus ja pelinäkymään lisättiin napit saavutuslistaan sekä kyseisen napin viereen saatiin musiikkisoitin. Karttaan lisäiltiin muutama uusi nukkevaltio kuten Mantšukuo ja nyt peli vihjaa pelaajan vanhentuneesta kalustosta. Mukava lisä on myös se, että jokainen valtio pystyy kutsumaan toisia valtioita mukaan sotaan, eli toisin sanoen sotakutsujen lähettämiseen ei tarvita enää niin sanottua "war leader" -roolia.

YHTEENVETO:

Together For Victory on hyvä lisä jo todella mielenkiintoiseen ja toimivaan Hearts of Ironiin. Toinen maailmansota oli iso tapahtuma niin sanotuille siirtovaltioille, joten on hienoa, että HOI on ottanut nämäkin valtiot huomioon pelissään. TfV tarjoaa jonkin verran uutta pelattavaa ja myös draamaa, mutta lähinnä tämä kaikki korostuu vain niille pelaajille, ketkä pelailevat lähinnä Briteillä tai sen dominioilla. Toki tapahtumat vaikuttavat muihinkin maihin, esimerkiksi Yhdysvaltoja voi kiinnostaa paljon se, jos Kanada irroittautuisi Brittien vallasta ja ryhtyisi fasistiseksi maaksi. Draamankaarta on HOI:ssä tämän vuoksi lisää ja hyvä niin. Hintaa kyseisellä DLC:llä on kuitenkin se 15 euroa, joten DLC:n hankkimisen kannalta kannattaa miettiä sitä, että vaikuttaako omaan pelaamiseen hirveästi Britteihin liittyvät muutokset. Jos vastaus on kyllä, niin 15 euroa on ihan kelpo hinta muutoksille. Muutoin kannattaa odottaa alennuksia. Mielenkiintoisena jäämme odottelemaan, että mitähän seuraava lisäosa tuo tullessaan. Paradox on aikaisemmin haastattelussa todennut, että HOI4:ssa yritetään jokaisesta valtiosta tehdä täysin omanlaisensa pelikokemus. Together for Victory on nyt aloitus tähän ja on jännä nähdä, että milloin tulee Suomen vuoro. Suomi on yleisesti ollut HOI:n historiassa tärkeä maa ja voi olla, että seuraava lisäosa juuri käsittelee Suomen talvi- että jatkosotaa (veikkaisin, että mukana tulisi myös omat kansalliset kykypuut muille pohjoismaille ja Baltian maille). Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!



Together for Victory: Mood-traileri:



Kiitos arvostelukappaleesta!



Kommentit