Heavy Metal Machines (Ennakko)



"Hevillä ei hävitä", näin on varmaankin ajatellut brasilialainen pelistudio Hoplon.  Hoplon on nimittäin kehitellyt free-to-play muotoa harrastavan multiplayer autotaistelupelin PC:lle, tietenkin vielä Heavy Metal -musiikkiteemalla. Heavy Metal Machines nimeä kantava tuotos on vielä suljetussa betassa, mutta aivan lähitulevaisuudessa pelin pitäisi tulla virallisesti ulos kaikkien pelattavaksi. Miltä kyseinen heviromuralli oikein sitten tuntuu?

Heavy Metal Machinesin idea on hyvin yksinkertainen: Vastakkain pelaa kaksi 4 vastaan 4 tiimiä, joiden kummankin tarkoituksena on saada vietyä kentällä näkyvä pommi vastustajan maaliin. Matkaa voidaan sitten estellä tai edesauttaa autojen erilaisilla kyvyillä; Osa kulkuneuvoista ovat yksinkertaisesti todella tulivoimaisia, mutta osa taas pystyy korjaamaan oman tiimin autoja, jotkut pystyvät koukkujen avulla saamaan vastustajat lähemmäksi ja eräänlaiset tankit yksinkertaisesti kestävät enemmän osumia. Toisin sanoen tiimipeliä tarvitaan jälleen.

Kyseinen kaavio selittää Heavy Metal Machinesin idean yksinkertaisuudessaan

Pelin idea ei kuitenkaan ole vielä tässä. Heavy Metal Machines sisältää vielä muutamia erilaisia sääntöjä riippuen siitä, missä roolissa pelaaja sattuu sillä hetkellä olemaan. Suurimmat säännöt koskevat sitä pelaajaa, joka kantaa pommia mukanaan: Pomminkantajan täytyy kulkea juuri tiettyä reittiä pitkin maaliin, kun taas muut pelaajat saavat käyttää reitin varrella löytyviä oikoreittejä hyödyksi. Pomminkantajan täytyy myös varoa reitin varrella olevia värikoodattuja alueita, joihin osuminen tarkoittaa pommin räjähtämistä ja täten sen menettämistä. Hyvin yksinkertaiset säännöt ja osittain myös hyvin arcademaiset. Jos jotain kiinnostaa, niin arcademaista heviromurallia pystyy pelata kolmessa eri pelimuodossa: Quick Playssa, Trainingissa ja Rankedissa.


Arcademaiset ovat myös pelin kulkuneuvojen ohjailu. Autoja yksinkertaisesti ohjaillaan vain hiiren avulla ja eri kyvyt laukaistaan WASD -näppäinyhdistelmän lähellä olevien näppäinten avulla. Pelaaminen ei siis ole haastavaa ja heviromurallin pariin pääsee helposti mukaan. Tämä on melkoisen hyvä asia, nimittäin vaikka peli olisi itsessään kuinka yksinkertainen tahansa, niin kukaan ei tykkää huonoista ja todella vaikeista tai epäloogisista kontrolleista. Paketti on hyvin kasassa jo tässä vaiheessa, mutta isoin kysymys kuitenkin on, että jaksaako peliä pelata pidempään? Kiinnostaako HMM enää muutaman matsin jälkeen?


Ikävä asia on, että Heavy Metal Machines ei tällä hetkellä tarjoa mitään erikoisen mielenkiintoista pelaajille. Pelaaminen on ihan hauskaa lyhyen aikaa, pelin teema on mukavan poikkeuksellinen ja kyseisestä tapauksesta on hauska etsiä viittauksia oikean maailman rock- ja metallikulttuurista.  Myös pelin metallimusiikki on piristävä tempaus pelien valtameressä. Heavy Metal Machinessa ei toisin sanoen ole tällä hetkellä mitään vikaa, mutta siitä silti puuttuu tietynlainen erikoisuus. Erikoisuutta löytyy kyllä teemasta, mutta sama pitäisi saada aikaiseksi myös itse pelaamisessa. Tällä hetkellä Heavy Metal Machines nimittäin tuntuu tapaukselta, joka voisi ihan hyvin olla Rocket Leaguen pienempi pelimuoto tai Grand Theft Auto V:n minipeli. 


Saa nähdä, mitä Heavy Metal Machinesille kuuluu julkaisun jälkeen. Toivottavasti tuolloin peliin saadaan esimerkiksi lisää pelimuotoja, joka toisi mukaan heti lisää mielenkiintoa. Tällä hetkellä Heavy Metal Machines jaksaa viihdyttää ainoastaan muutamien pelikertojen verran, joten jotain uutta tarvitaan ehdottomasti. Myönnettäköön, että HMM on onnistunut hyvin olemaan sellainen peli kuin se on: arcademainen autotaistelupeli. Kaikki toimii, mutta kiinnostuksen ylläpitämiseksi vaaditaan vielä jotain. Ehkä Hoplon kehittää sen koukun, jolla pidetään pelaajan kiinnostus yllä? No, tulevaisuus näyttää...




Kommentit