Blackstorm Destructor -hiirimatto (Arvostelu)




Olen joskus aikaisemmin maininnut, että pelaaminen on myös "välineurheilua". Vaikka tarvikkeilla ei itsessään saada aikaiseksi mitään huippupelaajia, mutta tarvikkeiden laadulla on silti paljon merkitystä esimerkiksi tuntuman luomiseen. Hyvä tuntuma on tärkeä ominaisuus varsinkin nopeatempoisten pelien kohdalla. Pelitarvikkeet korostuvat varsinkin PC -pelaamisen puolella, jossa kuluttajille tarjotaan vaikka minkälaisia tarvikkeita parantamaan heidän pelikokemuksiaan. Tällä kertaa blogissa ei ole käsittelyssä mikään tekninen kapistus, vaan ihan hiiren alla käytettävä hiirimatto.

Hiirimaton tärkeys voi kuulostaa alustavasti melkoisen hölmöltä. Eikö se nyt ole aivan sama, että mikä siellä hiiren alla on? Lähtökohtaisesti ei. Eri hiiret nimittäin reagoivat erilaisiin pintoihin eri tavoin, joka sitten taas näkyy kehnona toimintana tietokoneen ruudulla (esimerkiksi siten, että hiiri ei tunnu reagoivan liikehdintään yhtään). Toisekseen hiiren alla oleva pinta on myös tärkeä siinä mielessä, että pinnalla on suuri merkitys itse hiiren liikkumiseen, joka taas liittyy vahvasti käyttömukavuuteen. Tärkein syy kuitenkin on, että hiirimatot ovat juurikin suunniteltu parantamaan hiiren liikkeen lukemista. Varsinkin pelaamisessa tämä on tärkeä ominaisuus.

Itselläni on nyt ollut käytössä muutaman kuukauden ajan Blackstorm Destructor niminen hiirimatto, joka käsittääkseni on Verkkokauppa.comin ihan ikioma tuotemerkki. Kokoa matolla on 255 x 355 x 2 millimetrin verran, joka ainakin on omaan käyttööni juuri sopiva. Tuotteen materiaali on kovaa muoviseosta, joten esimerkiksi kangaspohjaisten hiirimattojen sivujen taittumisongelma on kyseisen tuotteen kohdalta pois pelistä. Hiirimaton pinta taas koostuu valoa heijastavista mikroskooppisista pisteistä, joita valmistajan mukaan on tuotteessa kymmeniätuhansia. Glooriaa tuotteen esittelyssä käytetään muutenkin, kun hiirimatosta sanotaan sen olevan "ammattipelaajille suunniteltu, jotka vaativat tarkkuutta, huolellisuutta ja laatua".

Näin kuukausien kokemusten kautta täytyy myöntää, että Blackstorm Destructor on oikeasti loistava tuote. Hiiri liikkuu matolla liukkaan pinnan vuoksi erittäin hyvin ja tasaisesti, eikä minkäänlaisia ongelmia ole vielä tullut vastaan (käytössä on ollut Roccat Kone Pure Optical -pelihiiri). Matto pysyy hyvin käytössä paikallaan ja pinnan vuoksi mahdolliset roskat saa helposti pois pyyhkimällä. Hiirimaton design on todella minimaalinen: Täysin musta matto, jossa lukee vain "Blackstorm" vasemmassa alakulmassa. Muoto on taas perinteikäs suorakulmio, eikä tuotetta ole lähdetty koristamaan erilaisilla sci-fimäisillä kulmilla tai muilla silmään pistävillä somistuksilla. Simppelillä menolla saadaan aikaan tyylikäs kokonaisuus, sanon minä. 

YHTEENVETO:

Blackstorm Destructorista on hyvin vaikea keksiä mitään negatiivista, kiitos todella hyvän ja toimivan kokonaisuuden. Hiiren liikuttelu matolla on helppoa liukkaan pinnan vuoksi ja tämä voi hiukan edesauttaa nopeatempoisten pelien pelaamista. Koko on myös sopiva; matto ei ole hirveän pieni mutta ei myöskään mikään jättiläinen, mikä tekee Destructorista kokonsa vuoksi moneen paikkaan sopivan hiirimaton. Hintaa hiirimatolla on noin kahdenkymmenen euron verran, mikä ei mielestäni ole todellakaan huono sijoitus varsinkaan tietokonetta useasti käyttävälle kuluttajalle. Jos olet pohtinut uuden hiirimaton hankkimista, niin minä annan vahvan suosituksen juuri kyseiselle tuotteelle. 

Lähikuvaa hiirimaton teksturoidusta pinnasta


-Ensimmäinen kuva on Verkkokauppa.comin Blackstorm Destructor -tuotesivulta.



Kommentit