Total War Warhammer II: Odotettu, mutta toisaalta yllättävä paljastus (Blogi)



Viime viikolla Creative Assembly ja SEGA pistivät strategiapeleistä pitävien päät nousemaan: yhtiöt julkistivat, että viime vuonna julkistettu Total War Warhammer saa jo tänä vuonna uuden jatko-osan. Historiallisen Total Warin pelaajat pettyivät ja Warhammerin puolesta liputtavat juhlivat: tätä jatko-osaa on odoteltu, mutta että ihan jo vuonna 2017?

Jo ensimmäisen Total War Warhammerin julkistuksen aikaan todettiin, että kyseinen Warhammer -sarja tulee olemaan trilogia. Sarjan tuleminen trilogiana ei ole, kun pohditaan Warhammerin fantasiamaailman kaanonia ja maailman laajuutta, joka on muuten melkoisen valtava. Ensimmäisen ja toisen osan erotkin ovat melkoisen selvät: ensimmäinen osa sijoittuu Warhammerin Old Worldiin, kun taas toinen osa käsittelee New Worldia, eli Lustrian ja Naggarothin alueita. Tämä tarkoittaa, kuten trailerissa nähtiin, että pelissä kinastelevat keskenään High Elvesit, Dark Elvesit kuin liskomiehet (Lizardmen). Mukana on vielä yksi "mysteerirotu", mutta kaanonia ajatellen se tulee melkoisen suurella varmuudella olemaan rottakansa eli Skavenit. 

New Worldin saapuminen on hyvä asia: koska New World on hyvin erilainen verrattuna Old Worldiin, niin TWW2 pysyy hyvin pystyssä itsenäisenä osana. Ensimmäinen osa on enemmän sellaista "realistisempaa, ns. ihmismäisempää" fantasiaa (eli pelissä on ihmismäisempiä kansoja, kuten vampyyrit, haltijat, örkit, kuin tietenkin ihmiset), kun taas toinen osa vetäisee "överit" liskoeläimillä (liskosotilaat, dinosaurukset jne.), rottakansalla ja haltijoilla. Molemmille löytyy varmasti oma kohdeyleisönsä, jos mukaan ei lasketa muuten fantasiamaailman Warhammerista pitäviä.

Paras uutinen on kuitenkin info, että Creative Assemblyn tarkoituksena on vielä luoda oma ilmainen massiivinen kampanja, joka yhdistää niin pelisarjan ensimmäisen kuin toisenkin osan, eli kartat ja kansat yhdistetään keskenään. Tämä on sitä, mitä itse olen odotellut kuin kuuta nousevaa: todella iso fantasiamaailman Warhammeriin sijoittuva videopeli, jossa olisi nimenomaan ainakin suurin osa sarjan roduista keskenään kisailemassa. Pelkkä ajatus saa innostumaan ja nyt se on vihdoin ihka oikeasti tulossa! Elämme hyviä aikoja pelien suhteen, eikö vain?

Vaikka olen innostunut TW Warhammerin jatko-osasta, niin pelin paljastus tässä vaiheessa oli yllättävää. Myönnettäköön, että Creative Assembly on studiona melkoisen iso ja esimerkiksi useampien pelien työstäminen samaan aikaan ei ole ongelmallista. Kuitenkin CA:n tarkoituksena on selkeästi luoda nimenomaan se massiivinen Warhammer -peli trilogian voimin, joten olisiko  studion kannattanut ensiksi hoitaa pelisarjan ensimmäinen osa kunnolla kuntoon ennen seuraavaan peliin astumista? Vuosittainen julkaisutahti ei välttämättä ole itsessään huono idea, mutta jos pelit aiotaan vielä sitoa yhteen, niin toivottavasti mikään ei mene pieleen juuri nopean julkaisutahdin vuoksi. Tämän takia olisin odottanut jatko-osan ilmestyvän vasta ensi vuoden puolella. No, toivotaan parasta.

Pidän edelleen vuotta 2016 strategiapelien suhteen kultaisena ajankohtana. Stellaris, Hearts of Iron 4, Civ 6, Offworld Trading Company, Cossacks 3 kuin TW Warhammer loivat melkoisen strategiavuoden pitkästä aikaa. Ajattelin vuodesta 2017 tulevan rauhallisempi kyseisen genren suhteen, mutta tällä hetkellä näyttää vähän toiselta: Dawn of War 3, TW Warhammer 2, Steel Division: Normandy 44 , Endless Space 2, StarCraft Remastered ja monet muut toverukset alkavat paljastua julkaisulistoissa. Eihän tässä enää voi sanoa muuta kuin "taas sitä mennään"... TW Warhammer 2 on kuitenkin hieno julkistus ja se on myös tänä vuonna julkaistavista strategiapeleistä mielenkiintoisin ainakin omasta mielestäni. Odotukset ovat korkealla!


Kommentit