Venom Nintendo Switch Starter Kit (Arvostelu)


Nintendo Switch tulee suurella todennäköisyydellä olemaan itselleni todella useasti käytetty konsoli, joten täten ajattelin ostaa laitteelle jonkin verran yleishyödyllisiä lisätarvikkeita. Ensinnäkin hankin konsoliin lisää muistia 128 gigatavun verran Samsung EVO MicroSDXC -kortin avulla, joten nyt on ainakin jonkin verran enemmän tilaa digitaalisesti ladattaville peleille. Kortista ei ole oikeastaan muuta sanottavaa kuin se, että ainakin Samsung EVO toimii. Sen sijaan haluan ottaa puheeksi brittiläisen Venom -yhtiön tekemän Nintendo Switch Starter Kitin, joka nimensä mukaisesti on Switchille suunniteltu aloituspaketti. Kyseinen aloituspaketti maksaa kirjoitushetkellä 19,95 euroa ja se sisältää suojakotelon, kuulokkeet, pienen mikrokuituliinan sekä näytönsuojalasin. Paketti on todella edullinen, nimittäin useat muut Switchin suojakotelot maksavat jo yksinään kaksikymppiä. Isoin kysymys on, että kuinka laadukkaita tuotteita paketti oikeasti sisältää.



Suojakotelo on suurella todennäköisyydellä syy, miksi useammat henkilöt saattaisivat tämän paketin ostaa. Suojakotelo on ulkonäöllisesti hyvin yksinkertainen: musta ja mattapintainen. Kotelo ei ole kaikista komeimman näköinen ilmestys, mutta simppeli olemus saa sen tästä huolimatta näyttämään tarpeeksi tyylikkäältä. Kotelon kansi ja pohja ovat kovia, joten se tarjoaa ainakin pientä lisäsuojaa konsolille esimerkiksi iskujen suhteen. Kovuudesta huolimatta pohjaa sekä kantta pystyy hiukan taittamaan, eli mitään maailman parasta materiaalia suojakotelon rakentamiseen ei ole käytetty. Taipuminen on kuitenkin sen verran lievää, että kotelo pystyy hoitamaan tarpeeksi hyvin tehtävänsä konsolin suojaamisen kuin matkakotelona toimimisen suhteen.

Suojakotelossa on kaksi vetoketjua, jotka näyttävät siltä kuin ne olisi otettu
halvasta penaalista. Vetoketjuissa komeilee aloituspaketin tekijän logo.

Jos kotelo ei ollut ulkopuolelta erikoinen, niin sitä se ei ole sisältäkään. Sisältä löytyy verkkotasku, johon pystyy laittamaan jotain pientä tavaraa, kuten Switchin pieniä erikseen myytäviä korttikoteloita tai vaikka nappikuulokkeet. Mitään isoa taskuun ei voi laittaa, nimittäin konsolin ollessa kotelossa tila on jo tuolloin melkoisen hyvin käytetty. Isoin asia, mitä verkkotaskuun voi laittaa konsolin ollessa kotelossa on yksi tavallinen Switchin pelikotelo (ja vielä jää vähän tilaa jollekin pienelle asialle).
Switch itsessään menee koteloon melkoisen sujuvasti. Ei niin yllättäen suojakotelo on kuin nakutettu kyseiselle konsolille. Joy-Conien ja itse pääkonsolin kiskojen alueella on kummallakin puolella lisäksi kuminauhat, jotka pitävät Switchiä paikallaan. Kuminauhat ovat sen verran napakoita, että konsoli ei pääse todellakaan heilumaan kotelon sisällä.

Suojakotelo sisältä...

... sekä suojakotelon sisältä, kun konsoli on paikallaan.

Aloituspaketin mukana tuli myös näytönsuojalasi, joka oli hyvin yllättävää. Olisin olettanut, että mukana olisi tullut korkeintaan näytönsuojakalvo, mutta totta kai otan mielelläni näytönsuojalasin, jos sitä kerran tarjotaan. Näytönsuojalasi menee Switchiin erittäin hyvin, eikä suojan alle ole ilmestynyt ollenkaan ilmakuplia. Lasi on yllättäen paksumpaa kuin kalvo, joten joillekin voi herätä ajatus siitä, että mahtuuko Switch enää näytönsuojalasin myötä konsolin telakkaan. Vastaus on, että kyllä mahtuu. Konsolin kosketusnäyttö toimii myös ongelmitta näytönsuojalasin kanssa. Kyseinen näytönsuoja on ainakin tähän mennessä ollut erittäin hyvä, mutta jos jotain erikoista tulee tapahtumaan, niin ilmoitan siitä kyllä tähän postaukseen. Ainut asia, mikä oikeastaan tällä hetkellä ärsyttää liittyen kyseiseen näytönsuojaan on se, että oman henkilökohtaisen mokailuni vuoksi näytönsuojan oikea yläkulma ei tarttunut kunnolla näyttöön noin puolen senttimetrin verran. Toki kyseessä on todella pieni asia, jonka kanssa pystyy hyvin elämään, mutta silti se aina ajoittain pistää silmään. Olkaa siis aina tarkkoja näytönsuojien kanssa!

Näytönsuojalasi kiinni Switchin ruudussa.

Viimeisimpänä paketin mukana tulee nappikuulokkeet. Kuulokkeet toimivat moitteettomasti Switchissä, mutta kuten aloituspaketin hinnasta voidaan olettaa, niin kuulokkeet eivät ole mitään huippuluokkaa. Äänen kuuluvuus on näissä hyvä, mutta itse äänenlaatu on taas heikompaa tasoa. Kyseisiä kuulokkeita voikin verrata niihin kaupoista löytyviin parin euron nappikuulokkeisiin: hoitavat hommansa, mutta laatu ei todellakaan ole parasta. Kuulokkeille täytyy kuitenkin antaa plussat sen silikonisista korvatyynyistä, jotka ovat yllättävän napakan oloiset. Ikävä kyllä paketin mukana tulee vain yksi pari korvatyynyjä, joten niiden koko ei välttämättä ole juuri käyttäjän korvaan sopivat. Onneksi korvatyynyjä saa tarvittaessa ostettua erikokoisina kaupasta.

Venomin nappikuulokkeet.

YHTEENVETO:

Venom Nintendo Switch Starter Kit on hintaa ja itse tuotteita ajatellen hyvä sijoitus. 20 eurolla saa kätevän suojakotelon konsolille vaikka matkoja varten, näytönsuojalasin näytölle ja kuulokkeet pelaamiseen. Kaikki paketin tuotteet ovat ok -tasoa ja hoitavat tehtävänsä tarpeeksi hyvin, joten kahdenkymmenen euron hintalapulla voin helposti suositella kyseistä Venomin aloituspakettia. Jos kuitenkin haikailee huippulaadukkaiden pelitarvikkeiden perään, niin tällöin Venomin Starter Kit voi olla heikko vaihtoehto valinnaksi: aloituspaketti ei tarjoa itsessään mitään erikoisuutta laadun suhteen, vaan kyseessä on juurikin se markkinoiden halpa vaihtoehto. Jos taas pelaaja ei ole näissä asioissa nirso tapaus, niin täten Venomin Starter Kit kannattaa ehdottomasti laittaa harkintaan, jos kaipailee Switchille pientä lisätarviketta.





Kommentit