Offensive Combat Redux! (Arvostelu)



  • Kehittäjä: Three Gates AB 
  • Julkaisija: Three Gates AB, Slapshot Games
  • Julkaisupäivä: 18.09.2017
  • Alustat: PC
  • Pelattu: PC
  • Kotisivut: http://www.offensivecombat.com/
  • Ikäraja: PEGI 12


Räiskintäpelit ovat tällä hetkellä pelialan kuuminta hottia, joka näkyy muun muassa yksinkertaisesti siten, että kuukausittain pelaajille tarjotaan nenän eteen jos jonkinmoista räiskintäkokemusta. Osa näistä peleistä ottaa totisemman otteen pelaajista, mutta päinvastoin on tehnyt Three Gates AB, joka tuo räiskintägenreen huumorisävytteisemmän näkökulman. Memejä, trollausta, huumoria... Näistä aiheista on oikeastaan Offensive Combat Redux! niminen peli täysin tuotettu.

Näin heti alkuun on todettava, että Offensive Combat Redux! ei ole kovinkaan maailmaa mullistava peli millään mittarilla mitattuna. Peli sisältää muutaman perinteisen pelimuodon (deathmatch, team deathmatch, capture the flag) ja kahdeksan toisistaan todella poikkeavaa persoonallista pelikarttaa. Pelimekaniikat ovat todella keskinkertaiset ja ne eivät tarjoa pelaajalle mitään erikoista, mikä saisi ruudun toisella puolella olevan PC -pelaajan vavahtumaan innostuksesta. Offensive Combat Redux! tuntuukin hieman persoonattomalta tapaukselta pelimekaniikan suhteen, nimittäin se ei anna oikeasti mitään uutta tai muuta vastaavaa, joka saisi pelaajan pysymään pelissä mukana muutamia otteluita pidempään. Peli tuntuukin hieman hätäistyltä teokselta tähän massiiviseen räiskintäpelien suosion aikakaudelle. Kyseessä on FPS -räiskintää, ei muuta.

Vaikka Offensive Combat Redux! tuntuu hätäistyltä peliltä, niin siinä on silti omat pienet jekkunsa, joka tekee pelistä ihan nautittavan pelin ainakin hetkellisesti esimerkiksi kaveriporukan keskuudessa. Pelissä olevat taisteluvälineet ovat esimerkiksi suhkot hyvässä balanssissa keskenään, ja omia tarkkuustaitojaan voi harjoitella eräänlaisella ampumaradalla, jossa ammuntamaaleja voi siirrellä itse haluamalleen etäisyydelle. Isoin koukku nimenomaan oman peliporukan keskinäiselle pelaamiselle onkin sitten pelin huumori.


 Millä tavalla pelissä tuodaan esille huumoria? Lähtökohtaisesti oman hahmon kustomoinnin avulla, josta löytyy rekvisiittaa jos jonkinmoisen hahmon luontiin; banaani, hot dog, lännen mies, Anonymous, memet, Donald Trump, alienit, eläimet... Valinnanvaraa löytyy ihan komea määrä ja jos tekijöihin on uskominen, niin rekvisiitan määrän pitäisi kasvaa ajan kuluessa. Hahmoille on vielä tyrkätty jos jonkinmoista emote -tavaraa, josta löytyy niin erilaiset tanssiliikkeet, tea baggingit tai monet muut rasittavat tai hauskat liikkeet populaarikulttuurin tiimoilta. Näistä sitten vain tekemään hauskoja tilanteita tai lausahduksia pelikentälle. Negatiivisena asiana tosin voisi lisätä, että monet näistä rekvisiitoista maksaa pelin sisäistä rahaa, jota saa pelaamalla itse peliä. Onneksi pelaajalle kuitenkin annetaan heti alkuun sen verran valuuttaa, että moni pelaajan haluama vaatekappale tai hahmoliike on helposti saatavilla, eli käytännössä heti.


Offensive Combat Reduxilla on kuitenkin yksi iso ongelma, joka ei oikeastaan liity pelimekaniikkaan tai muuhun vastaavaan: pelaajien lukumäärä. Edes kahden pelaajan saaminen linjoille vie aivan julmetun paljon aikaa, joten jos kyseisestä pelistä haluaa päästä nauttimaan edes sen pienen hetken mihin peli pystyy, niin siihen tarvitaan oikeasti se oma peliporukka. Linjoilla nimittäin saattaa oikeasti olla parhaimmillaan se muutama henkilö, eikä siitä todellakaan saada aikaiseksi eeppisiä taistelutilanteita. Porukka kasaan, niin johan se hauskuus löytyy.
Offensive Combat Redux! on kokonaisuutena melkoisen keskinkertainen peli, jonka toteutus tuntuu jääneen hieman puolitiehen. Tilannetta ei tietenkään paranna pelin hiljaisuus online -rintamalla, mutta jos peliin saa mukaan tarpeeksi tuttavia pitämään hauskaa, niin kyseessä on oikein oiva muutaman illan hauskanpitopeli. Haluan vielä loppuun painottaa nimenomaan sanaa 'hauskanpitopeli', koska totista menoa Offensive Combat Reduxin ympärille on melkoisen haastavaa saada.


ARVOSANA:
7


POSITIIVISTA:

+ Persoonallinen ote huumorin kautta
+ Toimii hyvin kavereiden kanssa, kun ei haluta totista menoa


NEGATIIVISTA:

- Tuntuu hieman keskeneräiseltä
- Ei tarjoa pelimekaanisesti mitään spesiaalia
- Ei ole pelin vika, mutta online -puoli on melkoisen tyhjä


Offensive Combat Redux! -julkaisutraileri:



Kiitos arvostelukappaleesta!


Kommentit