Peliaika -Gaala 2017



Tervehdys pitkästä aikaa! Arkielämä on vienyt mukanaan sellaista vauhtia, että blogiin kirjoittelu ja ylipäätään pelaaminen on jäänyt todella vähäiselle määrälle viime kuukausina (pelaamisen pelastajana onkin toiminut lähinnä Nintendo Switch, jota on voinut käyttää välillä kivasti reissuilla, eli esimerkiksi pidemmillä juna- ja bussimatkoilla). Näköjään jopa niin vähälle, että tämä postaus on ensimmäinen sitten Peliajan synttäripostauksesta. Tässä välissä kerkesi jopa vuosi vaihtua! No, tälle ei voi mitään, mutta sillä tahdilla mennään, millä keretään! 

Tämä postaus on perinteikäs, eli tarkoituksena olisi palkita muutamia pelejä kunniamaininnoilla, jotka olivat omasta mielestäni edellisen vuoden eli 2017 parhaimpia pelejä. Viime vuonna palkitsin vuoden yllättäjän, vuoden parhaan tarinan sekä tietenkin vuoden parhaan pelin ja samalla radalla jatketaan. 

VUODEN 2017 YLLÄTTÄJÄ:
MARIO + RABBIDS: KINGDOM BATTLE


Tästä pelistä en ole vielä arvostelua kirjoittanut, mutta se kerrottakoon, että Mario + Rabbids on aivan mahtava peli. Ulkokuoren ei kannata hämätä, nimittäin mitä pidemmälle tässä pelissä pääsee, niin sitä haastavammaksi kyseinen XCOM -henkinen strategiapeli kehittyy. Vaikeudeltaan peli ei kuitenkaan pääse inspiraation lähteensä lähelle (XCOM), mutta hoksottimia pääsee käyttämään silti enemmän kuin tarpeeksi kyseistä peliä pelatessa. Ulkokuoresta ei välttämättä heti uskoisi, mutta kyseessä on yksi vuoden 2017 parhaimmista strategiapeleistä. Kannattaa siis antaa Kingdom Battlelle mahdollisuus, jos yhtään kiinnostaa.

VUODEN 2017 PARAS TARINA:
THIMBLEWEED PARK


Tähän kategoriaan ei ollut vaikea keksiä voittajaa, koska rehellisesti sanottuna Thimbleweed Park oli minun osaltani vuodelta 2017 ainoa peli, joka sisälsi itsessään kunnollisen tarinan. Toinen vaihtoehto tähän olisi voinut olla Yakuza 0, mutta se on minulla vielä niin pahasti kesken, etten sitä tämän kategorian voittajaksi suostu laskemaan. Toisaalta olisi voinut käydä silti niin, että Thimbleweed Park olisi vienyt voiton, koska kyseinen point & click -peli sisältää hauskan ja mahtavan tarinan tutulla retrotyylillä. Oikein kelpo piristysruiske on siis kyseessä ehkä hieman geneeriseen tarinankerrontaan astelleeseen pelimaailmaan. 

VUODEN 2017 PARAS PELI (GOTY):
THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD



Tämä oli myös 100% varma voittaja minulle. BotW säväytti minua tavalla, jolla oikeastaan hyvin harva avoimen maailman peli on onnistunut. Se, että uusin Zelda on aivan älyttömän hyvä peli, niin se myös näytti, kuinka avoimen maailman pelit tulisi luoda: antamalla pelaajalle työkalut ja päästämällä pelaaja seikkailemaan maailmassa käytännössä täysin vapaasti siten, että käytännössä kaikki mahdollinen, mitä pystyisit kuvittelevasi pelissä tekevän näillä työkaluilla on mahdollista puhumattakaan vielä siitä, että pelin tarinan voi suorittaa periaatteessa missä tahdissa ja osissa vain haluaa (jos haluat mennä lyömään loppupomoa kuonoon heti pelin alussa, niin antaa vain palaa). Breath of the Wild on minun vuoden 2017 peli heittämällä.


Kiitos myös näin loppuun kaikille, ketkä jaksoivat viime vuonna olla lukemassa blogiani. Se on aina piristävää, kun tietää joidenkin oikeasti lukevan näitä höpinöitäni!



Kommentit