Kahdeksan videopelien laulavaa vihollista (Blogi)




Laulaminen ja musiikki ovat kulkeneet ihmisten elämässä mukana aina esihistoriallisista ajoista lähtien. Musiikkia löytyy kaikkialta, ja myös laulaminen nostaa päätään jatkuvasti suunnasta kuin suunnasta (esimerkkinä vaikka televisiossa pyörivät laulamiseen keskittyvät kykyohjelmat). Musiikki ja laulaminen ovat toki taidetta ja samalla viihdettä, mutta ne myös kertovat tarinoita, välittävät viestejä sekä ylipäätään vaikuttavat ihmisten mielialaan. Tiettyihin pisteisiin asti päästyään laulaminen sekä musiikki ovat jopa vallankäytön välineitä. Ei siis ole aivan sattumaa, että monissa elokuvissa tai TV-sarjoissa hyvis tai pahis alkaa yhtäkkiä laulamaan (varsinkin Disneyn tuotoksissa tämä on yleistä): sehän on nimittäin todella vaikuttavaa! 

Videopeleistäkin löytyy tällaisia tilanteita. Lähtökohtaisesti videopeleissä musiikki oikeastaan toimii vain tunnelman luojana, mutta joissakin peleissä jopa itse pelihahmot saattavat innostua käyttämään äänihuuliaan laulun merkeissä. Syy lauluun voi olla mikä tahansa, mutta se on varmaa, että nämä tilanteet jäävät varmasti pelaajan mieleen. Tällä kertaa kokosin yhteen kahdeksan videopeleistä löytyvää "pahista",  jotka ovat näyttäneet taitonsa laulamisen merkeissä. 


The Phantom of the Bwahpera (Mario + Rabbids: Kingdom Battle)




Syy, mistä sain idean tähän kyseiseen postaukseen oli oikeastaan juuri tulevan Mario + Rabbids: Kingdom Battle Combat -traileri. Tässä tulevassa taktisessa seikkailupelissä, joka muistuttaa hyvin paljon XCOM -pelisarjaa Marion maailmassa, ilmestyy jossain vaiheessa pomovastus nimeltä The Phantom of the Bwaphera (ainakin kyseisellä nimellä hahmoa tällä hetkellä kutsutaan). Trailerissa tämä oopperaa laulava jänis (tai no, laulu tulee gramofonista) päättää laulaa laulun, jossa hän vähättelee ja naljailee Nintendon Mario -hahmosta ja sen historiasta. Oletettevasti laulu tulee vielä jatkumaan itse pelissä, mutta jopa itse trailerissa nähty oopperapätkä on todella vaikuttava hetki. Ainakin minä jään mielenkiinnolla odottelemaan, että mitä tämän hahmon parissa tulee tapahtumaan.

Kuuntele laulu täältä: LINKKI YOUTUBEEN


The Great Mighty Poo (Conker's Bad Fur Day)

Kuvan lähde: http://conker.wikia.com/


Ehkä kaikista klassisin esimerkki laulavasta vihollisesta on Raren Conker's Bad Fur Day -pelistä tuttu The Great Mighty Poo, joka kirjaimellisesti on iso laulava kakka. Conker's Bad Fur Day on muutenkin peli, jossa ulkonäkö voi pettää pahasti: ensisilmäyksellä peli näyttää koko perhelle soveltuvaksi tasoloikkapeliksi (kiitos päähahmo Conkerin, joka on orava), mutta kyseessä onkin raaka väkivaltaa sisältävä peli, jossa kielenkäyttökin on melkoisen rajua. The Great Mighty Poo -pomotaistelu ei ole oikeastaan raaka, mutta kyseisessä pomotaistelussa huomio lähinnä kiinnittyykin Poon laulun hyvin erikoisiin lyriikoihin. Remasteroidussa Xbox -versiossa lyriikat ovat tosin sensuroitu, mutta alkuperäisessä vanhan kunnon Nintendo 64 -versiossa näin ei todellakaan ole. 

Kuuntele laulu täältä (N64 -versio, sensuroimaton): LINKKI YOUTUBEEN


Ursula (Kingdom Hearts II)

Kuvan Lähde: https://www.khwiki.com/


Disneyn Pieni Merenneito -animaatioelokuvasta tuttu Ursula nähdään myös muutamissa videopeleissä. Yksi tällainen on Kingdom Hearts II, jossa Ursula pääsee laulamaan kuin Disney -elokuvassa pomotaistelun voimin. Pomotaistelu on täynnä niin sanottuja Quick Time -tilanteita, mutta tästä huolimatta taistelu on selvästi suunniteltu siihen, että pelaaja kuuntelisi Ursulan laulun lyriikoita. Tuttua Disney -meininkiä, mutta toisaalta mitä muuta voisi odottaakaan Kingdom Heartsilta?

Kuuntele laulu täältä: LINKKI YOUTUBEEN



Satan (Saints Row: Gat Out Of Hell)


Saints Row on pelisarjana melkoisen älyvapaata menoa. Tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä toimii Saints Row IV:n itsenäinen lisäosa Gat Out Of Hell, jossa pelaaja heitetään manalan uumeniin. Manalasta löytyy tietenkin myös itse pääpiru Herra Vihtahousu, joka näyttää myös hetkellisesti omia laulutaitojaan. Harva pelaaja tuskin odottaa pelin muuttuvan hetkellisesti musikaaliksi, mutta Saints Row teki juurikin näin. Kaiken lisäksi Vanha kehno Lucifer osaa ilmeisesti myös laulaa melkoisen hyvin, jos on uskominen Deep Silverin näkemykseen tästä asiasta.

Kuuntele laulu täältä: LINKKI YOUTUBEEN


The Joker (Batman: Arkham City)



Sekopäinen Jokeri on todennäköisesti yksi kaikkien aikojen ikonisimmista pahishahmoista. Batmanin riesana lähtökohtaisesti toiminut Jokeri nähdään myös useissa Batman: Arkham -sarjan peleissä, joissa hahmon rooli vaihtelee aina pelin mukaan. Jokeri kuullaan myös laulamassa muutamassa Arkham -sarjan pelissä, joista suurin osa tapahtuu tosin lopputekstien aikana. Tunnetuin tällainen hetki tapahtuu Arkham City -pelissä, kun Jokeri alkaa yhtäkkiä lopputekstien aikana laulamaan 'Only You' nimistä kappaletta. Laulun takana on tietenkin viesti, jonka lähinnä ymmärtää vasta sitten, jos pelaaja tietää pelin tarinan lopun tapahtumat.

Kuuntele laulu täältä: LINKKI YOUTUBEEN


Mesmerelda (Skylanders: Swap Force)

Kuvan lähde: http://fi.skylanders.wikia.com/wiki/

Skylanders -sarja on monelle tuttu Spyrosta, mutta pelisarja tunnetaan varsinkin Skylanders -figuurien suuresta määrästä, joita ostamalla pelaaja saa kyseiset figuurien hahmot mukaan itse Skylanders -peliin. Pelisarjaa on jonkin verran syytetty rahastuksesta, mutta toisaalta ymmärtääkseni kyseessä on kuitenkin todella toimiva ja hyvä pelisarja näistä syytteistä huolimatta. Sen minä voin kuitenkin vahvistaa, että Skylanders: Swap Force -pelistä löytyy pomovastus nimeltä Mesmerelda, joka saa ennen pomotaistelua todella Disneymäisen esiintymisen musiikin sekä laulun avulla. Performanssi on ihan hauska ja näyttävä, joka saa ainakin meikäläisen pohtimaan, että olisi oikeastaan hienoa nähdä videopeleissä enemmän tämänkaltaisia hetkiä.

Kuuntele laulu täältä: LINKKI YOUTUBEEN



Dr. Peace (No More Heroes)

Kuvan lähde: http://nomoreheroes.wikia.com/wiki/

No More Heroes on Nintendo Wiille kehitelty hack & slash -peli, jonka kehittäjänä toimi Grasshopper Manufacture. Peli tunnetaan lähinnä sarjakuvamaisesta tyylistä sekä Goichi Sudan tapaan omalaatuisuudesta. No More Heroesissa nähdään myös laulava pomovastus Dr. Peace, joka ennen pomotaistelua laulaa tyhjälle areenalle. Tietojen mukaan Peace tykkää karaokesta, joka varmasti on yksi syy laulun laulamiseen. Karaokea on varmasti myös laulettu urakalla, nimittäin hahmon lauluääni ei todellakaan ole sieltä huonoimmasta päästä.

Kuuntele laulu täältä: LINKKI YOUTUBEEN 


Chrysalis, Cocoon ja Pupa (Metal Gear Solid: Peace Walker)

Pupa. Kuvan lähde: http://metalgear.wikia.com/

Erikoisuuksia ja omalaatuisuutta löytyy myös Metal Gear -sarjassa. Metal Gear -pelit tietenkin sisältävät esimerkiksi Metal Geareja, jotka ovat eräänlaisia sodankäyntiin suunniteltuja mechoja. Miltä kuitenkin kuulostaisi, jos nämä mechat laulaisivat? Peace Walkerin mechat Pupa, Chrysalis kuin Cocoon nimittäin tekevät niin. Laulaminen pitäisi tässä tapauksessa ehkä kuitenkin laittaa heittomerkkien sisään, nimittäin näiden mechojen "laulaminen" on lähinnä eräänlaista hyräilyä tai la-la-laan jatkuvaa hokemista puhumattakaan vielä siitä, että laulu on käytännössä vain näiden mechojen tekoälyn luomaa ääntelyä. Näiden mechojen luoma "laulu" ja "musiikki" on kuitenkin sen verran ikoninen tapaus MGS:n historiassa, että minun on melkeinpä pakko nostaa tämä esille tässä listauksessa.

Kuuntele laulu täältä: LINKKI YOUTUBEEN



Tuleeko sinulle mieleen videopelien laulavia vihollisia? Kommentoi, jos sinulle tulee sellainen mieleen!




Kommentit